AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Noodle zararlari mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Noodle zararları mı?​

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre noodle tüketenlerde metabolik sendrom’a yakalananların enerji kontrolünü sağlayamadığını dolayısıyla kişide yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlar baş gösterdiği belirtildi. Bu sorunlar ise şeker hastalığı ve kalp hastalıklarını tetikliyor.

Noodle nin içinde domuz yağı var mı?​

Zengin bir antioksidan kaynağıdır. Doğaldır, hidrojene değildir, Trans yağı içermez.

Noodle zehirler mi?​

Noodle zehirler mi?
Hazır noodle’lar özellikle üniversite öğrencileri ve bekarlar arasında yaygın ama bu onları sağlıklı yapmıyor. Hem kalorisi ve tuz içeriği yüksek, hem de besin değerleri düşük. Tuz açısından zengin beslenme şekli, yüksek kan basıncına yol açıyor ve bu da kalp krizi ve inme riskini büyük ölçüde artırıyor.

Indomie noodle içinde ne var?​

Indomie noodle içinde ne var?
🔎İçindekiler; Hazır Noodle [Buğday unu, Bitkisel sıvı yağ (Palm), Patates Nişastası, Tuz, Emülgatör (Soya Lesitini, Sodyum Polifosfat), Asitlik Düzenleyici (Potasyum Karbonat), Kabartıcı (Sodyum Karbonat), Kıvam arttırıcı (Guar gam), B2 Vitamini], Çeşni verici karışım [Tuz, Şeker, Aroma arttırıcı (Monosodyum Glutamat).

Makarna zararları nelerdir?​

İlk olarak sindirimi oldukça zordur ve hazımsızlığa sebep olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilir. Dişleri de yıpratarak zarar verir.

Hazır noodle içine ne konur?​

Malzemeler:
- 1 paket noodle.
- 10-12 adet mantar.
- 3 yemek kaşığı soya sosu.
- 3 dal taze soğan.
- Maydanoz.
- Zencefil.
- Zeytinyağı
- Tuz.

Noodle yemek kilo aldırır mı?​

Noodle yemek kilo aldırır mı?
Yani vücuda gelen fazla kaloriler vücuda kilo yapmaktadır. Bu neden ile noodle’ı gereğinden fazla tüketmek vücuda fazla kalori gelmiş olacağı sebebi ile kilo almaya yardımcı bir besindir. Fakat uzmanlar hazır noodle’ların içeriğinde bulunan zararlar sebebi ile noodle tüketimini tavsiye etmemektedir.

Noodle hangi ülkeye aittir?​

Noodle hangi ülkeye aittir?
Uzmanlara göre yaklaşık 4000 yıl evvel Çin’de buğday tozu (bugünkü haliyle un) ve suyun karıştırılması ile elde edilen ekmek hamurunun bükülüp uzatılmasıyla ortaya çıkan noodle’lar bugünlerde birçok farklı unla hazırlanabiliyor.
Noodle ın içine ne konur?​
Tavuk göğsü, brokoli, havuç ve soya sosu ile hazırlanan noodle, isteğe göre farklı sebzelerle de zenginleştirilir. Porsiyonu, ortalama 290 kalori değerindedir. Susam, fıstık, bal ve soya sosu ile hazırlanan bu yemek, özellikle Uzak Doğu ülkelerinin vazgeçilmezidir.
Noodle içinde ne var sebzeli?​
Sebzeli Noodle Tarifi İçin Malzemeler
- 250gramyumurtalı noodle.
- 1adetdolmalık biber.
- 1adetkırmızı biber.
- 1adethavuç
- 70grambrokoli(2 avuç kadar)
- 10adetmantar.
- 4yemek kaşığısoya sosu.
- 3-4yemek kaşığızeytinyağı(ya da susam yağı)

Indomie hangi ülkenin malı?​

Indomie hangi ülkenin malı?
Indomie, 1972 yılında kurulan Salim Group’a ait olan Indofood bünyesindeki gıda ürünleri markasıdır. Indomie markası Türkiye pazarına, uluslararası yatırımcıların iştiraki ve yüzde 100 yabancı sermaye ile yönetilen ADKOTURK tarafından girmiştir. Indomie, dünyanın 85 ülkesinde var olan Endonezya merkezli bir markadır.

Makarna tehlikeli mi?​

Makarna tehlikeli mi?
Makarnalar, bol yağlı salçalı veya bol yağla peynirli ya da bol tavuk ve et gibi ürünlerle birlikte pişirilince elbette kilo aldıran zararları olan bir yiyecek haline dönüşür. Yani aslında zararlı olan makarnanın kendisi değil makarnayı yaparken kullanılan soslar ve yağlardır.
 
Noodle yemek, sağlık açısından bazı riskleri beraberinde getirebilir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, noodle tüketen kişilerde metabolik sendrom riskinin arttığı belirtilmiştir. Metabolik sendrom; enerji kontrolünü sağlayamama, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlar ile ilişkilendirilir ve şeker hastalığı ile kalp hastalıklarının tetiklenmesine neden olabilir. Hazır noodle tüketiminin yüksek kalorisi ve tuz içeriği, besin değerlerinin düşüklüğü gibi faktörler de sağlık açısından önemli bir risk oluşturabilir.

Öte yandan, Indomie noodle'ın içeriğinde yer alan malzemeler arasında buğday unu, bitkisel sıvı yağ, patates nişastası, tuz, emülgatörler, asitlik düzenleyici, kıvam arttırıcı, B2 vitamini gibi bileşenler bulunmaktadır. Çeşni verici karışımda ise tuz, şeker, aroma arttırıcılar gibi maddeler yer almaktadır. Indomie'nin içeriğinde domuz yağı bulunmamaktadır; ancak içeriğindeki bazı maddelerin sağlık açısından dikkatli tüketilmesi gerekebilir.

Makarnanın sağlık açısından olası zararları arasında sindiriminin zor olması, hazımsızlık riski, damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilmesi, dişleri olumsuz etkilemesi gibi durumlar yer almaktadır. Ayrıca, makarnayı bol yağlı soslarla ve yüksek kalorili malzemelerle tüketmek kilo artışına neden olabilir.

Sonuç olarak, noodle ve makarna gibi gıdalar sağlıklı bir şekilde tüketildiğinde dengeli bir beslenme programının bir parçası olabilir. Ancak hazır noodle tüketiminin sınırlı olması, sağlıklı ve dengeli bir şekilde hazırlanmış makarna yemeklerinin tercih edilmesi önemlidir. Besinleri doğru miktarlarda ve doğru şekilde tüketmek sağlığımız için oldukça önemlidir. Beslenme konusunda uzman görüşlerine başvurarak sağlıklı bir diyet programı oluşturmak önemlidir.
 
Geri
Üst