AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük soğan
1 yemek kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı konserve domates
1 su bardağı et suyu
3 su bardağı kaynamış su
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
Limon

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı

Soğan yemeklik (küçük) doğranır ve eritilen yağda kızdırılır ( soğanların ağzınıza gelmesini sevmiyorsanız çorbanın içine bütün olarak da atabilirsiniz çorba hazır olduğunda içinden çıkarabilirsiniz soğan çorbaya aromasını verecektir).
Hafif rengi dönen soğana salça eklenir biraz çevrilir.
Domatesimiz eklenir biraz çevrilir ( konserve yerine 1 domates de rendelenip koyulabilir).
Et suyu eklenir (ben evvelce buzluğa koyduğum et suyunu kullandım direk buz halinde eklenir).
Sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.
Kaynayan salçalı suya şehriye ve nohut eklenir ( nohutlar da evvelce haşlanıp buzluğa kaldırılmış olanlardan ).
Tuz ve nane eklenir.
Çorba 10 dakika kadar pişirilir (kontrol edilir şehriyeler yumuşayana kadar ).
Tam ölçülü et suyunda salçalı arpa şehriyeli nohutlu çorbamız hazır.

Lezzetli doyurucu yararlı.

Limon ile servis edilir dileyen pişirirken içerisine de sıkabilir.

Deneyeceklere afiyet olsun. .
 
Geri
Üst