Nohutlu Pilav Üstü Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Nohutlu Pilav Üstü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
2 tavuk but (köy tavuğu)
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tavuk suyu ve sıcak su
Tuz
Tavuğu lezzetlendirmek için;
1,5 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı k.pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tuz

Nohutlu Pilav Üstü Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuklarımızı haşlamak için düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyerek kapağını kapatıyoruz.
Köy tavuğu olduğu için 1. Saate (50dk. Kadar) yakın pişirdim.
Haşlanan tavuklarımızı soğuması için kenara alıyoruz.
Pilavı yapmadan önce pirinçleri bir kaba koyup üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek 1 saat kadar bekletiyoruz.
Pilav tenceresine zeytinyağı ve şehriye koyup kavuruyoruz. (tereyağı eklemedim çünkü tavuk bayağı yağlıydı).
Şehriyelerin rengi değiştiğinde pirinçi ekleyip kavuruyoruz.
Tavuk suyu ve kaynamış suyunu da ekledikten sonra haşlanmış nohut ve tuz ilave edip bir kere karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Soğuması içi kenara aldığımız tavuk etini parçalıyoruz çok tiftik gibide yapmıyoruz.
Tavaya tereyağı koyup eritiyoruz.Ardından damak tadınıza göre baharatlarını ekleyip (kekik,pulbiber, karabiber, az da tuz) karıştırıyoruz.
Servis ederken tas veya kalıbın altına tavuk yayılıp üzerinede pilav koyulup, ters çevrilir.
Nohutlu Pilav Üstü Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst