AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nohutlu Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Nohutlu Mantı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
5 su bardağı un
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyalleri;
2 su bardağı geceden ıslanmış nohut
1 çay kaşığı tuz
1 orta uzunluk soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
4-5 su bardağı su
Mantıyı pişirmek için suyu;
Pişirmiş olduğunuz nohutun suyu azalmış ise salçalı su eği yapabilirsiniz

Nohutlu Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle içi için nohut yemeği üzere soğanları doğrayıp yağda kavurduktan sonra salçayı ek edelim.
Akabinde nohutları ek edilir.
Tuzunu da ekleyip suyunuda koyarak nohutlar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen nohutları süzerek alalım.
Çatal yardımı ile ezelim.
Hamuru hazırlayıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra bezelere ayırarak açalım.
Kare kare kesip içlerine nohut içini koyalım.
4 kenarından kapatalım.
Yağlanmış tepsiye dizelim .
180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Pişen mantıların üzerine hazırlamış olduğumuz suyu ek edelim .
Ocak üstünde yahut fırında suyu çekilene kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst