AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nohutlu Bulgurlu Avcı Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Nohutlu Bulgurlu Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yufka
Sosu için :
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Kıymalı içi için :
125 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 tutam ince kıyım maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 Türk kahve orta kalınlıkta bulgur (midyat cinsi bulgur)
1 Türk kahve fincanı ince dövülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı karabiber,tuz,toz tatlı biber
Üzeri bulamak için :
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Türk kahve fincanı ılık su
1 küçük kase galeta unu

Nohutlu Bulgurlu Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya yağları koyalım ,kıymayı koyalım kavuralım .
Sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim karıştıralım .
Tuz, baharatları serpelim ,soğuması için bir kenara bırakalım.
Bulgurun üzerine gececek kadar su koyalım kabarsın.
Kabardıktan sonra kıymayı katalım ,cevizi, nohutu ,maydanozu katıp karıştıralım.
Sos materyalleri bir kasede düzgünce çırpalım.
Bulamak için olan yumurta sarısı ve yağı da güzelce çırpalım .
Yufkayı tezgaha yayıp dörde bölelim, yuvarlak kısmına kıymalı içten 2-3 yemek kaşığı koyalım iki tarafı ortaya katlayalım çok sıkmadan rulo biçimde saralım.
Yumurta sarısı bulayalım, sonra galeta ununa bulayalım .
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk pişirelim afiyet olsun.
Nohutlu Bulgurlu Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst