AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nohut nasıl ıslatılır karbonat yoksa?

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Nohut ıslatma suyuna tuz konur mu?
Nohutlar bir gece önceden
suya konur
ve kabartma tozu, 1 çay kaşığı
tuz
eklenerek ağzı kapatılır. (kabartma tozu nohutların daha iri görünümlü olmasını sağlıyor.
Tuz
da çabuk haşlanmasını sağlıyor. )
Nohut soğuk suyla mı ıslatılır sıcak suyla mı?
Nohut
pişirirken dikkat edilecek hususlar;
Nohut
bir gece önceden
soğuk suyla
ıslatılmalıdır. İçine isteğe bağlı 1 çay karabiber, karbonat eklenebilir. Karbonat nohutun dış zarlarını yumuşatıp daha kolay pişmesini ve gazını hafifletmesini sağlayacaktır.
Nohut ıslatma suyuna ne konur?
Pişireceğiniz
nohutu
bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede
nohut
su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer. Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk
suyun
içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.
Nohut ıslama nasıl yapılır?
Nohutu
üzerini geçecek kadar su yada süt ile içine 1 çay kaşığı karbonat bir kaç damla limon suyu ekleyip bir taşım kaynatıp kapağı kalalı vaziyette bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün süzüyoruz.
Geceden ıslatmadan nohut nasıl yapılır?
Nohutları bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin, 2-3 saat beklesin, sonra aynı suyla nohutları kaynatın, yıkayıp suyunu süzün, yemek yapmak için soğan salça tuz nohutları ekleyip sıcak su katın ve
nohutu
pişirmeye bırakın.
Nohutun iyi kabarması için ne yapmalı?
Nohutları yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın ve üzerine 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. Suyun için 1 çorba kaşığı kadar sirke ekleyin. Sirke hem
nohutun
gazının çıkmasına hem de daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır.
Pişmeyen nohut için ne yapılır?
Ancak buna rağmen
nohut pişmiyor
, taneleri taş gibi sert kalıyor ve asla yumuşamıyorsa bir malzemeden yardım almalısınız. Özellikle ithal olmayan, yerli
nohut
türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek.
Nohut en hızlı nasıl haşlanır?
Nohut
, sert bir bakliyat olduğu için yumuşatmak adına bir gece önceden suyun içerisine konuluyor. Bu sayede pişme süresi hızlanıyor. Bir gece önceden kuru haldeki nohutları tencerenize koyun. Ertesi gün suyunu çekmiş olduğunu göreceksiniz.
 
Geri
Üst