Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nobetci ogrenci neye gore belirlenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nöbetçi öğrenci neye göre belirlenir?​

Öğrencilere yaptırılacak olan bu ödevler, okulların ihtiyacına göre saptanır. Bu ödevlerin bir kısmı kimisi öğrenciler tarafından seçilen ve kimisi de okul yönetkesi ve öğretmenlerce ayrılan öğrenciler tarafından seçilen ve kimisi de okul yönetkesi ve öğretmenlerce ayrılan öğrenciler tarafından nöbetle, yapılır.

Öğrenciler neden nöbet tutar?​

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin, “Öğrenci nöbetleri” başlıklı bölümünde yer alan 33.maddede de şu hükümler yer almaktadır; “(1) Öğrencilerin görev ve sorumluluk bilincini geliştirmek, okulun yönetim işlerine yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla öğrencilere nöbet görevi verilir.
Nöbetçi öğrenci derse girer mi?
Ortaokullarda okul nöbetçi öğrencinin görevleri okul yönetimi tarafından hazırlanarak öğrencilere duyurulmalıdır. Okul nöbetçi öğrencinin görevleri arasında ders sırasında nöbet tutması yoktur. Ders sırasında nöbetçi öğrenci dersine gitmeli ve dersini işlemelidir.
Nöbetçi öğrenci ne yapmalı?
Nöbetçi öğrenci ertesi gün görev alacak nöbetçi öğrenciyi belirler. zaman temiz tutmak vardır. toplanmamasına müsaade edilmemelidir. Nöbetçi öğrenciler uygulamalı ve yazılı sınavlara katılırlar.

Okullarda nöbetçi öğrenci nasıl olunur?​

okula “ziyaretçi” adı altında gelen sekreterin sevgilisi,tarihcinin kardesi gibi kimselerin kimlikleri,yakaya iliştirilebilir (ki kimsenin takmadığı bir karttır) bir ziyaretçi kartı karşılığında alınır. bu kimliği unutup eve götürenler de görülmüştür. sonra kişi gelir okul yönetiminde cıngar cıkarır,olan da size olur.

Sınıfta Nöbetçi öğrencinin görevleri nelerdir?​

1-Sınıftaki her öğrenci numara sırasına göre her gün bir kişi olacak şekilde nöbet tutar. 2-Nöbetçi öğrenci;, öğretmen masasının temizliği, teneffüslerde sınıfın havalandırılması, tahtanın silinmesi, sınıftaki tebeşirlerin kontrolü, çöp kutusunun boşaltılması ve sınıfın genel temizliğinden sorumlu tutulur.
Öğrencilerin nöbet tutması zorunlu mu?
(1) Öğrencilerin görev ve sorumluluk bilincini geliştirmek, okulun yönetim işlerine yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla öğrencilere nöbet görevi verilir. Ancak öğrencilere personelin yapması gereken, bedeni çalışmayı gerektiren, eğitim ve öğretimle ilgisi bulunmayan görevler verilemez.
Okulda nöbet nasıl tutulur?
(1)Nöbetler okul idaresi tarafından hazırlanan nöbet çizelgelerine uygun olarak tutulur. Bu çizelgelerde kimse kendiliğinden değişiklik yapamaz. (2)Nöbet çizelgesi idarenin onayladığı gün yürürlüğe girer. Nöbet çizelgesi görev mahalline asılır.
Hayır, yok yazılmıyorsun. Sisteme “Nöbetçi” diye geçiyor ve ne özürlü ne de özürsüz hiçbirine girmiyor.
Okul nöbetçi nedir?
Nöbetçi öğretmen okulda bulunan personel, öğrenci, evrak, bina ve araç gereçlere karşı yapılacak herhangi bir durumda o gün sorumluluk sahibi olan öğretmene denir. Nöbetçi öğretmenler bina içinde olduğu gibi bahçede de nöbet tutarlar.
Okulda nöbetçi öğretmen olmak zorunlu mu?
Tabiiki nöbet görevi zorunludur ücret istemeyip reddetme gibi bir durum söz konusu değildir. İdare ile uğraşmaktansa işiniz olan öğretmenliğe yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Öncelikle nöbet zorunlu bir görevdir. Müdür yardımcısı da nöbet görevi alır.

Okulda nöbetci öğrenci nasıl olunur?​

Okulda nöbetçi öğretmenin görevleri nelerdir?​

NÖBETÇİ ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ:
Öğretmenin nöbet tutmama hakkı var mı?
d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler, 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak bu kapsamdaki öğretmen sayısının fazla olması nedeniyle nöbet görevinin aksaması durumunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.
 
Geri
Üst