Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Niyet Etmeden Oruç Tutulur mu?

SoruCevap

Yeni Üye
Kasıt Etmeden Oruç Tutulur mu?

Gece uyanmakta zorlananlar yada bütün alarmlara karşın uyanamayanların iki taraflı sorusuna cevap aradık Niyetlenmeden oruç tutulur mu? Hedef edilmeden tutulan oruç kabul olur mu?

Amaç orucun farzlarındandır bu nedenle oruç tutacaksk maksat etmemiz gerekir Fakat geceden niyetlenmek koşul değildir Ramazan orucunda, nezir orucu ya da adak orucu gibi oruçlarda niyetlenmeyi unuttuysanız veya sahura kalkamadığınız için amaç edemediyseniz öğlen vaktine değin niyetlenebilirsiniz

Öğlenden sonraya bırakırsnız eğer niyetlenmeyi malesef orda korkulan olur ve orucunuz olmaz Çünkü başta da söylediğimiz gibi niyet orucun farzıdır ve vaktini geçirmeden çalışmak gerekir

Ramazan ayında nasıl olsa sahura kalktım o da bir değişiklik niyet sayılır veya bu ay oruç ayı kasıt etmesem de olur diye göz önünde bulundurmak yanlıştır İsterseniz sahura kalktığınızda, eğer sahura kalkmayacaksanız da o gün öğle vaktine dek “hedef ettim niyet eyledim Allah rızası için bugün ama orucumu tutmaya diyerek niyetlenmeniz gerekir *

Geri