AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

"Niye Ben"Diyen Herkes İcin...

haberci

Yeni Üye
Niye BenDiyen Herkes İcin
imagesniyebendiyenherkesicin5b06a34463a94
Brenda, yamac tırmanışı yapmak isteyen genc bir kadındı Bir gun cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı
Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, buyuk ve kayalık bir yamac cıktı karşılarına Tum korkularına rağmen, Brenda azimliydi Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yuzune tırmanmaya başladı
Bir sure tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa duşerek ipi gevşetiverdi Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gozune carparak lensinin duşmesine neden oldu
Lens cok kucuktu ve bulunması neredeyse imkansızdı Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık goruyordu Umitsizlik icinde Brenda, lensini bulması icin Allah'a dua edebilirdi yalnızca Ve icten ice duşunup dua etmeye başladı Allah'ım! Sen bu anda buradaki tum dağları gorursun Bu dağlar uzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun Onu bulmama yardım et
Patikalardan yuruyerek aşağı indiler Aşağı indiklerinde, tırmanmak uzere oraya doğru gelen yeni bir grup gorduler İclerinden biri Aranızda lens kaybeden var mı?diye bağırdı
Brenda'nın sonradan oğrendiğine gore, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yurudukce yavaşca kayanın uzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini cekmişti
Eve donduklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikaturcu olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi cizerek karıncanın uzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:
Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin icin taşıyacağım
BU YUKU NİYE TAŞIYORUMdemeyin

Brenda'nın heyecan dolu macerası ve içindeki güçlü inanç bizlere başarıya giden yolda karşımıza çıkan zorluklara nasıl göğüs gerebileceğimiz konusunda ilham verici bir hikaye sunuyor. Tırmanış sırasında yaşadığı zorluklara rağmen asla pes etmeyen Brenda, inancını ve dua gücünü kullanarak çözüm bulmayı başarıyor. Lensini kaybeden Brenda, umutsuzluğa kapılmadan Allah'a dua ederek yardım istiyor ve sonunda mucizevi bir şekilde lensini bir karıncanın taşıdığını öğreniyor.

Brenda'nın babası da olayı bir karikatürle anlatarak, karıncanın taşıdığı lens üzerine yazdığı sözlerle insanların içindeki gücü ve inancı ön plana çıkarıyor. Buradan çıkarılacak önemli bir mesaj da şu olabilir: Zorluklarla karşılaştığımızda asla pes etmemeli ve içimizdeki gücü, inancı ve dua etme gücünü kullanmalıyız. Unutmamalıyız ki her zorluk, aslında bize bir şeyler öğretmeye ve daha güçlü bir insan haline gelmemize yardımcı olabilir. Bu hikaye bize, inanç ve azmin önemini hatırlatıyor ve bize her zaman umut ve güç veriyor.

Geri