AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nitrozaminler nerede kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nitrozaminler nerede kullanılır?​

Kendisi yükseltgenerek azotu oluşturur. Amonyak çözeltisinin sodyum hipoklorit ile etkileşmesinden elde edilir. Kauçuk ve plastik ürünlerin,patlayıcı maddeler ve mantar öldürücü ilaçların yapımında kullanılır.

Nitrozamin testi nedir?​

Nitrozamin Testleri Genel olarak gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen birkaç nitrozamin test yöntemi şunlardır: Farmasötik ürünlerdeki nitrozaminlerin miktar tayini için son derece seçici ve hassas test yöntemleri. Nitrozamin bileşiklerini kalitatif doğrulama ile ölçmek için hızlı bir test yöntemi.
Nitrozamin kanser yapar mı?
Bu nitrozaminlerin deney hayvanlarında karaciğer, akciğer, böbrek, mesane, pankreas, yemek borusu ve dil gibi çeşitli organlarda kanser oluşumunu tetiklediği ancak cilt, beyin, kolon ve kemiklerde kanser oluşumuna sebep olmadığı rapor edilmiştir.
Nitrozamin nedir tıp?
nitrit ve aminlerin kimyasal birleşmesi sonucu oluşan kanserojen maddelere verilen genel ad.

Nitrozamin nerede bulunur?​

NDMA Nedir? (N-Nitrozodimetilamin) NDMA ve diğer nitrozaminler, dış mekan havasında, suda ve toprakta küçük miktarlarda her yerde bulunur. İkame edilmiş (ikincil veya üçüncül) bir amin ile oksitleyici bir maddenin, genellikle bir nitritin kimyasal etkileşimi ile oluşturulurlar.

Nitrozamin ne kanseri yapar?​

Nitrit ve nitratlar daha çok et ürünlerinde bulunur, tüketiminden sonra midede nitrozamin denilen daha çok mide kanserine yol açtığı bilinen bir maddeye dönüşür. Bu etkileşimi önlemek için beraberinde C vitamininden zengin bir yiyecek, örneğin domates, biber tüketimi önemli.
Nitrozamin ne işe yarar?
Muhafaza ve olgunlaştırma amacıyla nitrat ve nitrit katılan et, balık, peynir, süt tozu v.b. hayvansal gıdalarda; bakteri, sıcaklık ve kimyasal reaksiyonların etkisiyle “nitrozaminler” oluşmaktadır. Nitrozaminlerin zehirli ve kanserojen etkisi 1956’dan beri bilinmektedir.
Nitrozamin neden olur?
 
Geri
Üst