AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nitrik asit sebzede ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nitrik asit sebzede ne işe yarar?​

Nitrik asit güçlü asit özelliğiyle fazla olan gübreleri çözerek toprağın gübrenin tamamını almasını sağlar. PRO-NİTRİK ayrıca ihtiva ettiği nitrat azotundan dolayı bitki beslemede de bir miktar rol oynar.
Nitrik asit kullanım alanları nelerdir kısaca?
Kullanım Alanları
Nitrik asit tarımda ne işe yarar?
Nitrik asit güçlü asit özelliğiyle fazla olan gübreleri çözerek toprağın gübrenin tamamını almasını sağlar. PRO-NİTRİK ayrıca ihtiva ettiği nitrat azotundan dolayı bitki beslemede de bir miktar rol oynar. Kireç çözücü, pH düşürücü damlama sulama boru açıcı olarak tavsiye edilir.

Nitrik asit nedir? nitrik asit nedir?​

Nitrik Asit ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Salisilik asit, kimyasal formülü C6H4 (OH9 CO2H olan, bir beta hidroksi asittir. Bu organik asit renksiz, kristal yapıda olan ve çoğunlukla bitkisel hormon şeklinde kullanılır.
Nitrik asit veya Nitro asit?
Nitrik Asit. Nitrik asit, halk arasında kezzap olarak anılan kuvvetli bir anorganik asittir. Tuzları nitrat olarak anıldığından, nitrat asidi olarak ta tanımlanmaktadır. HNO3 formülüyle gösterilen nitrik asidin % 100 lük olan durumuna mutlak nitrik asit, % 60-66 lık olan ve ticarette satışa sunulan durumuna adi nitrik asit yani halk arsındaki
Nitrik asit, azot oksitlerine dönüşür.?
Kararsız bir bileşik olduğundan, oda sıcaklığında yavaş şekilde azot oksitlere dönüşür. Adi nitrik asit ise, azot dioksit içerdiğinden genellikle kahverengi renktedir. En kuvvetli asitlerden olan nitrat asidi, kuvvetli bir oksidasyon aracı olarak kullanılır: Bu etkiyle metalleri, tuzları ve serbest hidrojen oluşturur.
Eski dönemlerde güherçileden elde edilen nitrik asit, bunun her yerde bulunmaması ve asidin patlayıcılarda kullanılması nedeniyle başka yollardan elde edilmeye başlanmıştır. Bu sanayide oldukça geniş azot endüstrisinin doğmasına neden olmuştur. Renksiz olan saf nitrat asidi, 86 derecede kaynar.
 
Geri
Üst