AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nitelikli elektronik sertifika basvurusu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nitelikli elektronik sertifika başvurusu nasıl yapılır?​

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversite Personelleri için kişi ödemeli bireysel başvurular Online İşlemler sayfasındaki NES İşlemleri -> Bireysel İşlemler -> Başvuru İşlemleri -> Kişi Ödemeli Başvuru menüsünden yapılmaktadır.

e-İmza ile mobil imza arasındaki fark nedir?​

e-İmza ile mobil imza arasındaki fark nedir?
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.

Elektronik imza başvurusu nasıl yapılır?​

Kimlik No ve Başvuru Formu Erişim Parolasını girerek giriş yapınız. Başvurunuza uygun sipariş formunu seçiniz(Yeni Başvuru veya Yenileme). NES Başvuru Formunu uygun şekilde doldurunuz. (kurumsal e-Posta alanına ‘icisleri.gov.tr’ uzantılı kurumsal e-Posta hesabınızı yazınız.)

Elektronik sertifika nereden alınır?​

Elektronik sertifika nereden alınır?
Başbakanlık Genelgesi gereği TÜBİTAK-Kamu Sertifikasyon Merkezi sadece kamu çalışanlarına sertifika hizmeti sunmaktadır.
- Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. (
- TUBİTAK-UEKAE (Kamu Sertifikasyon Merkezi)
- TürkTrust Bilgi, İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş.
- EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş.(E-Tugra)
E imza ücretini kim öder?​
Fakat sertifika bedeli kullanıcı tarafından ödenecektir.

Mobil imza nedir nerelerde kullanılır?​

Mobil imza nedir nerelerde kullanılır?
Mobil imza nerelerde kullanılır? Mobil imzanızı internet bankacılığı, sosyal güvenlik uygulamaları, elektronik ticaret, e-belediye, e-devlet ve finansla ilgili bireysel ve kurumsal işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Mobil imza elektronik imza nedir?​

Mobil İmza Nedir? Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.
 
Nitelikli elektronik sertifika başvurusu, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversite Personelleri için kişi ödemeli bireysel başvurular Online İşlemler sayfasındaki NES İşlemleri -> Bireysel İşlemler -> Başvuru İşlemleri -> Kişi Ödemeli Başvuru menüsünden yapılmaktadır.

e-İmza ile mobil imza arasındaki fark ise mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır. Mobil imza genellikle cep telefonu ve GSM SIM kartıyla kullanılan güvenli elektronik işlem yapma uygulamasıdır.

Elektronik imza başvurusu ise Kimlik No ve Başvuru Formu Erişim Parolasını girdikten sonra giriş yapılır. Başvuru yapılacak kuruma uygun sipariş formu seçilir, NES Başvuru Formu doldurulur.

Elektronik sertifika almak için ise TÜBİTAK-Kamu Sertifikasyon Merkezi, Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., TUBİTAK-UEKAE (Kamu Sertifikasyon Merkezi), TürkTrust Bilgi, İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş., EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş.'den hizmet alabilirsiniz. Bu şirketler elektronik sertifika hizmeti sunmaktadırlar.

E-imza ücreti kullanıcı tarafından ödenmektedir.

Mobil imza ise internet bankacılığı, sosyal güvenlik uygulamaları, elektronik ticaret, e-belediye, e-devlet ve finansla ilgili bireysel ve kurumsal işlemlerde kullanılabilen bir güvenlik uygulamasıdır. Mobil imza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak, yasal mevzuata uygun olarak güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasını sağlar.
 
Geri
Üst