AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nispet olsun diye ne demek?

Editör

Yeni Üye

Nispet olsun diye ne demek?​

Kıskandırmak veya üzmek için. Birini üzmek için veya inat olsun diye yapılan iş.

Nispeten sözcüğünün anlamı nedir?​

Nispeten sözcüğünün anlamı nedir?
Nispeten kelimesi Türk Dil Kurumu’na göre, ‘Oranla, bakarak, gör, bir derece deyin ya da oldukça’ şeklinde destekleyici anlamı üzerinden ele alınmakta ve amaca uygun şekilde değerlendirilmektedir.

Nispet mi yapıyorsun ne demek?​

Nispet mi yapıyorsun ne demek?
2- Bağıntı, ilgi, ilinti. 3- Kıskandırmak veya üzmek için. 4- Birini üzmek için veya inat olsun diye yapılan iş.

Nisbeten mi nispeten mi?​

Bu kelime genellikle Nisbeten şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Nispeten şeklinde olmalıdır.

Ketum insan nasıl olur?​

Ketum insan nasıl olur?
Ketum Nedir? Payitaht kelimesinin anlamı, sır saklamayı bilen, sır saklayan, ağzı sıkı demektir. Daha da doğrusu sır saklamayı bilen insanlara ketum insan denmektedir.

Nispet eki ne demek TDK?​

Nispet eki ne demek TDK?
önceden türkçedeki belirtisiz ad tamlamalarında tamlanan eki [-(s)i] ve sıfat tamlamalarında tamlayan eki olarak kullanılan fakat şu an bazı sözcükler dışında yerine iyelik eki kullanılan ek.

Müessir ne anlama gelir?​

1. Tesir eden, tesirli, etkili, etkileyici: Ciddî, müessir, mütefekkir bir çehre ile esircinin o cesim ellerinden tutarak evden çıktılar (Sâmipaşazâde Sezâî).

TDK nispet ne demek?​

TDK nispet ne demek?
Nispet kelimesinin ilk anlamı orandır. Diğer anlamı ise bağıntı ve ilgili olan şeydir. Üçüncü anlamı ise inat olsun diye yapılan bir iş olarak bilinmektedir. Bu anlam daha çok halk arasında kullanılan bir anlamdır.

Izafet etmek ne demek?​

Izafet etmek ne demek?
Bir şeyi bir kimseye veya bir şeye nisbet etmek, yakın etmek. İsnâd etmek. Katmak, katıştırmak.

Levent nedir ne anlama gelir?​

Osmanlı döneminde, donanmada görev alan Yeniçeri askerlerine Levent adı verilirdi. Dilimize Farsçadan geçmiş olan Levent kelimesi, 16. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Bu isimden türetilmiş olan levandane kelimesi ise uzun boylu, yakışıklı anlamına gelir.

Nispeten nasil yazılır?​

Nispeten nasil yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Nisbeten şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Nispeten şeklinde olmalıdır.

Ketum davranmak ne demek?​

Ketum davranmak ne demek?
Sır saklamak, ağzı sıkı olmak.

"Nispet olsun diye ne demek?" ifadesi genellikle birini kıskandırmak veya üzmek amacıyla yapılan bir davranışı ifade eder. Bu tür davranışlar genellikle kötü niyetli veya zarar verici olabilir. İnsanların kıskandırmak veya üzmek için nispet olsun diye bir şey yapmaları genellikle olumsuz bir yaklaşım olarak görülür.

"Nispeten" kelimesinin anlamı ise Türk Dil Kurumu'na göre "Oranla, bakarak, gör, bir derece deyin ya da oldukça" şeklinde destekleyici bir anlama sahiptir. Bu kelime genellikle bir durumu oranlayarak ifade etmek veya bir düzeyi belirtmek amacıyla kullanılır.

"Ketum insan" ise sır saklamayı bilen, ağzı sıkı ve gizemli bir insanı tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. Ketum insanlar genellikle kendilerine güvenilir sırları saklayabilen ve paylaşmayan kişiler olarak görülürler.

"Ketum davranmak" ifadesi ise genellikle sır saklamak, ağzı sıkı olmak anlamına gelir. Bir konuda sessiz kalmak, sükût etmek veya başkalarına bir şeyi paylaşmamak için ketum davranmak olarak ifade edilebilir. Bu ifade genellikle gizliliği ve sır saklamayı vurgular.

Geri