Nişastalı Portakallı Pamuk Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nişastalı Portakallı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
Yarım portakal kabuğu (blenderda ezdim)
2 su bardağı nişasta
Gerekirse biraz un yarım su bardağı kadar akışkan bi kıvam olması gerek
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Nişastalı Portakallı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve süt çırpın mikserle içerisine yağ portakal suyu da ekleyin.
Sırayla gereçleri ekleyip en son nişasta ve k. Tozu gerekirse unuda ekleyip karıştırın.
Kek kalıbını kesinlikle margarinle yeterlice yağlayın çok rahat çıkıyor.
170°lik ısınmış fırında 30 dk hiç kapağını açmadan pişirin .
Sonra kürdan yardımı ile denetim edin bayağı kabaran yumuşak bi kek oluyor.
Nişastalı Portakallı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst