Nişastalı Mevsim Keki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Nişastalı Mevsim Keki Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı nişasta ( istediğiniz herhangi bir nişasta )
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 tane havuç
1 tane portakal
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri

Nişastalı Mevsim Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekimizin hamurunu yapalım yumurta, şekeri ve vanilyayı kar beyaz olana kadar çırpalım.
Sonra sıvı yağı ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
En son nişasta ve kabartma tozunu ilave edip biraz karıştıralım, kekimizin hamuru hazır.
En son olarak rendelediğimiz portakal kabuğunu tarçını ve rendelenmiş havucumuzu kekimize karıştıralım .
Kek kalıbımızı yağlayalım ve yapışmaması için hafif un serpelim.
Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim ve 180 derece önceden ısıttığımız fırınımızda 35- 40 dk pişirelim.
İlk 25 dk fırının kapağını hiç açmayalım.
Sonrasında kürdan yardımı ile kontrol edebiliriz.
Kekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve biraz soğumasını bekleyelim.
Sonra ters çevirip servis tabağına alabiliriz.
Üzerine pudra şekeri dökelim kekimiz harika bir sunumla servise hazır. Afiyet olsun sevgilerle.
Nişastalı Mevsim Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst