SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Nişastalı Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
250 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı buğday nişastası ( mısır da olur)
Nişastalı Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm materyaller oda ısısında olmalıdır.
Nişasta ve un hariç tüm gereçler bir kaba alınarak homojen hale getirilir.
Sonra nişasta ve unu da ekleyerek hamuru güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında olmalı.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Altları pembeleşince çıkarabilirsiniz. Üstlerine beyaz kalacak.
Fırından çıkarınca üstlerine pamuk bir bez örterseniz içlerini de çekmiş olurlar.
Ağızda dağılan yumuşacık bir kurabiyedir. Şayet fazla pişirirseniz kuru olurlar. Deneyeceklere afiyet olsun
Nişastalı Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
250 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı buğday nişastası ( mısır da olur)
Nişastalı Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm materyaller oda ısısında olmalıdır.
Nişasta ve un hariç tüm gereçler bir kaba alınarak homojen hale getirilir.
Sonra nişasta ve unu da ekleyerek hamuru güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında olmalı.
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Altları pembeleşince çıkarabilirsiniz. Üstlerine beyaz kalacak.
Fırından çıkarınca üstlerine pamuk bir bez örterseniz içlerini de çekmiş olurlar.
Ağızda dağılan yumuşacık bir kurabiyedir. Şayet fazla pişirirseniz kuru olurlar. Deneyeceklere afiyet olsun
Nişastalı Çatlak Kurabiye (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı