AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nisanlilik sureci nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nişanlılık süreci nasıl olmalı?​

Dolayısıyla günahlardan ve zinadan korunmak için nişanlılık döneminin de çok uzun tutulmaması gerekmektedir. En fazla 3 ay kadar bir süre nişanlı kalınabileceği, sağlık, askerlik gibi durumlar sebebiyle 1-2 ay daha uzatmalar mümkün görülebilir.
Nişanlılık döneminde ne konuşulur?
Evlenmeden Önce Sevgilinle Mutlaka Konuşman Gereken 7 Konu

Nişan hangi durumlarda bozulur?​

Nişanlılığı sona erdiren haller; evlenme, tarafların anlaşması, bozucu bir şartın söz konusu olduğu durumlarda bu şartın gerçekleşmiş olması, evlenmenin imkansızlaşması (özellikle ölüm), kesin bir evlenme engelinin meydana gelmesi veya tek taraflı olarak nişanlılığı sona erdirme yani nişan bozmadır.
Nişanlım ile öpüşmek günah mı?
Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir (Tirmizi, Fiten 7; Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 310,311, no: 176).

Nişandan sonra düğün ne zaman olur?​

Ne kadar erken kavuşulursa o kadar uzun ve mutlu bir hayat yaşanır. Bu nedenle nişan ile düğün arası 1.5 yılı aşmamalıdır.
Nişanlı iken telefonla konuşmak caiz mi?
Din İşleri Yüksek Kurulu’nun görüşü olarak yer alan makalede tartışma yaratacak şu ifadelere yer verildi: Nişanlıların İslami örtünmeyi gözetmek, başkalarının göremeyeceği bir tarzda yalnız kalmamak gibi dini ölçülere uygun olarak, birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur.

Sevgili ile konuşulacak konular nelerdir?​

Sevgiliyle Konuşulacak Konular Nelerdir?
Nişan atılırsa ne olur?
Malikilere göre, hediyelerin durumu, nişanı bozanın erkek veya kız oluşuna göre değişiklik göstermektedir. Eğer nişanı erkek bozmuşsa hiçbir hediyeyi geri alamaz. Hatta hediyenin mevcut oluşu veya tüketilmiş bulunması da sonucu etkilemez. Eğer vazgeçen kızsa, erkeğin hediyeleri geri alması caizdir.

Nişan bozulunca takılar kimde kalır Diyanet?​

Yargıtay içtihatlarına göre nişanın bozulması halinde alışılmışın dışındaki hediyeler aynen, mevcut değilse mislen geri verilir. Ancak alışılmış (mutat) kural olarak giymekle, kullanılmakla eskiyen ve tüketilen (elbise, ayakkabı gibi) eşyaların iadesi istenemiyor.
Nişanlının yanında baş açılır mı?
Diyanet araya girdi: Nişanlılar baş başa kalmamalı, el ele tutuşmamalıymış Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) nişanlıların flört etme ‘dost hayatı’ yaşama, dedikoduya mahal verecek biçimde baş başa kalma, el ele tutuşma gibi ‘İslam’ın onaylamadığı’ davranışlardan uzak durmasını istedi.

Kendi cinsel organına dokunmak günah mı?​

Diğer cinsel organlara dokunurken İslâm’da karı-koca birbirini uyarmak için mahrem yerlerine dokunmaları caizdir.
Nişanda kuaför parasını kim verir?
– Nişan alışverişi sırasında kız tarafının bohçalık eşyalarını ve nişan kıyafeti, ayakkabı ve gidilecekse kuaför masraflarını erkek tarafı karşılar.

Nişanda takılan para kimde kalır?​

Aksine bir anlaşma ya da o yöreye özgü bir gelenek ya da örf-adet kuralı yoksa ziynetler de takı paraları da kadına aittir. Kanuna göre, kadın rıza verirse bir daha hiç iadesi istenmeyecek şekilde düğündeki ziynet eşyaları kocaya verilebilir.
Telefonla konuşmak caiz mi?
Telefon görüşmeleri içeriği ile kişilere bırakılmış emanet gibidir. Emanete hıyanet ise haramdır ve Allah’ın sevmediği bir işlemdir. Bu sebeple konuşmalar asla bir başkasına aktarılmamalıdır. Peygamberimizin müslümanı hıyanet etmez kişi olarak tanıttığı unutulmamalıdır.

El ele tutuşmak günah mı?​

Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez.
 
Geri
Üst