AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nisanli mirasci olabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nişanlı mirasçı olabilir mi?​

Mirasbırakanın eşi, kan hısımları, evlatlığı, kayın hısımları, hatta nişanlısı dahi yakınları ifadesine girmektedir. Hatta mirasbırakan, arasında evlatlık bağı olmamakla birlikte bir şahsı büyütmüş yetiştirmiş ise bu kişi de onun “yakını” olarak kabul edilir. Mirasbırakanın dostları da onun yakınları arasında yer alır.

Mirastan ıskat sebepleri nedir?​

Mirasçılıktan Çıkarma Sebepleri
Mirastan çıkarma nedir?
Mirasçılıktan çıkarma, saklı paylı mirasçıyı mirastan uzaklaştırmayı sağlayan ölüme bağlı bir tasarruftur. Mirastan çıkarma ile mirasçı, hem miras hakkından hem de saklı payından yoksun bırakılmış olur.
Mirastan ıskat davası kimler açabilir?
1. Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse, 2. Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın ailesi üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemişse.

Mirastan çıkarma davası kimler açabilir?​

Gelin kayınpederinden miras alır mı?​

Kanun gereğince gelin veya damat, kayınvalidesine veya kayınpederine doğrudan mirasçı olmuyor. Ancak kayınvalide veya kayınpeder oğlu veya kızı hayattayken vefat ederse, mirası önce oğluna veya kızına kalıyor. Oğul veya kızının vefat etmesiyle oğul veya kıza geçen mirasın bir kısmı gelin veya damada geçebiliyor.
Eş mirastan men edilir mi?
Mirasçılıktan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesidir. Mirasçılıktan çıkarmanın yalnızca (eş, evlat vb) saklı paylı mirasçılar için bir önemi vardır. Saklı payı bulunmayan bir mirasçının mirastan men edilmesine gerek yoktur.
Mirastan çıkarma davası hangi mahkemede açılır?
Mirasçılıktan çıkarma davasında genel kural gereği görevli mahkeme asliye hukuk mahkemesidir. Yetkili mahkeme miras bırakanın son yerleşim yeri mahkemesidir.
 
Geri
Üst