AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ninhidrin testi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ninhidrin testi nedir?​

Ninhidrin reaksiyonu ile aminoasit tespitinde en önemli ve kolay yöntemlerden biridir. Bu yöntemle mikrogram miktarı aminoasit miktarı belirlemek mümkündür. Ninhidrin ile aminoasitler ile reaksiyona girdiğinde CO2 gazı oluşur. CO2 oluşumu aminoasitlerin karboksil karbonlarondan kaynaklanır.

Denatüre olmuş bir protein eski haline dönebilir mi?​

Proteinlerin denatürasyonu Denatürasyon, tersinmez bir olaydır ve önceki haline dönemez.
Ninhidrin yöntemi nedir?
Ninhidrin çözeltisi: Etil alkolde %0.1’lik ninhidrin çözeltisi hazırlanır. Deneyin prensibi: Fenilalanin, tirozin, triptofan gibi aromatik halka içeren aminoasitler ve proteinlerin nitrik asit ile nitrolanarak sarı renk oluşturması, oluşan sarı renkli türevin baz ilavesi ile portakal rengine dönüşmesi esasına dayanır.
Ninhidrin ne işe yarar?
aminoasitlerin -nh2 ve – cooh gruplarının birlikte verdikleri tepkimelere denir. aminoasit analizinde önemli rol alır. her iki grubun serbest olmasını gerektiren bir tepkime olması nedeniyle serbest aminoasitlerin kalitatif tayininde * önemli rol oynar.

Protein parçalanması nedir?​

Gıdalar yoluyla vücuda alınan proteinler sindirim sırasında “amino asit” denilen birimlere parçalanır. Daha sonra bu amino asitler, vücutta üretilen bazı “enzimler” tarafından işlenerek vücut tarafından kullanılır hale getirilirler.

Denatüre olmuş bir protein besin değerini kaybeder mi?​

enzimler de proteindir. denaturasyon proteinin yapısında tahribata sebeb olsada besin degerinde bir degişikliğe neden olmaz. protein yapılı maddelerin, sıcaklık, ph ve aşırı su ile yapılarında meydana gelen bozulmalardır.
Proteinleri neler ya da hangi durumlar denatüre edebilir?
Bazı kimyasal maddeler, mikropların protein karakterinde olan yapısını koagule veya denatüre ederler. Protein özelliğinde olan enzimler, bu tarzdaki kimyasal ajanlardan çok etkilenirler. Enzimlerin denatüre olması bakterinin ölümüne neden olur.
Ninhidrin çözeltisi nedir?
Amino asitler ve proteinlerde alfa amino grubunun tanınmasında kullanılan reaksiyon. Amino asitlerin miktarlarının saptanmasında de kullanılır. Ninhydrine reaction.
Proteinlerin emilebilmeleri için amino asitlere kadar parçalanmaları gerekmektedir. Protein sindirimi midede başlar. Mideye ulaşan proteinler, mide asidine bağlı olarak kuvvetli asit ortamda, mide salgısında bulunan pepsinle karşılaşır. Bunun sonucunda proteinler az miktarda amino asit ile polipeptidlere parçalanırlar.
 
Geri
Üst