AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nikahtan sonra e Devlete ne zaman duser?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
121.517
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Nikahtan sonra e Devlete ne zaman düşer?​

Bu süre maksimum 10 iş günüdür. Yani nikahın kıyıldığı makam isterse aynı gün (1. gününde), isterse de 10. gününde nikahınızı Nüfus Müdürlüğüne bildirmekle mükelleftir.

Evlenip soyadı değişince pasaport değişir mi?​

Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacaksan gerekli pasaport başvuru belgelerinin yanında yeni kimliğinin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edebileceğin geçici kimlik belgesinin olması yeterli.

Banka kartında soyadı değişikliği nasıl yapılır?​

Banka kartında soyadı değişikliği nasıl yapılır?
Bankalara dair kurum ve kuruluşlarda yapılması istenilen değişiklikler için, resmi bir dilekçe vb. unsurun yerine getirilmesine gerek duyulmamıştır. Bankanın müşterisi olan şahıs, bankanın herhangi bir şubesine geçerli kimliği ile birlikte giderek, kimlik bilgilerinin güncellenmesini talep edebilir.

Evlendikten sonra kimlik nasıl değişir?​

Evlendikten sonra kimlik nasıl değişir?
Evlenince kimlik değişimi için nereye başvuru yapacağını da söyleyelim: Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sitesi üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak ilçe nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise dış …

Evlilik sonrası kimlik yenileme ücreti nereye yatirilir?​

Evlilik nedeniyle kimlik yenileme ücreti ise kimlik yenileme ücreti ile aynı olarak 30 Türk Lirası şeklinde belirlenmiştir. Evlilik sonrası kimlik yenileme harcınızı da yine anlaşmalı bankalar, ATM’ler, PTT’ler ve internet bankacılığı üzerinden yatırabilirsiniz.

Evlilik sonrası soyadı ne zaman değişir?​

Kimliklerini değişimi için öncelikli olarak nikahı kıyan kişinin 10 gün içerisinde nikah akdinizi gerekli olan nüfus müdürlüğüne 2 nüsha şeklinde bildirmesi gerekmektedir. Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir.

Evlendikten sonra soyadı değişikliği ne zaman değişir?​

Evlendikten sonra soyadı değişikliği ne zaman değişir?
Evlendikten sonraki 10 gün içinde, kadının soyadı değişikliği, nüfus kayıtlarına otomatik olarak yansır. Bu süreçte e-devlet sistemi üzerinden soyadı değişikliğini takip edebilirsin. Bu değişiklik kayıtlarda göründüğü tarihten itibaren kimlik değiştirme işlemi için başvuruda bulunabilirsin.

Balayı vizesi nasıl alınır?​

Balayı vizesi nasıl alınır?
Yurt Dışında Balayı İçin Vize Nasıl Alınır? Yurt dışında balayı vizesi için başvurular, seyahati planlanan ülkenin vize başvuru prosedürüne bağlı olarak yetkili aracı kurumlar, akredite acenteler veya ilgili ülkenin dış temsilcilikleri üzerinden tamamlanması gerekmektedir.
Bankaya gitmeden soyadı değişikliği nasıl yapılır?​
Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü alanında, E-Devlet kapısı içeriğinde, E-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler alanı karşınıza çıkacak. Bu alandan İl/İlçe İdare Kurulu Kararı İle Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması alanına girilerek istenilen bilgi alanları doldurulur.
Yeni kimlik kartlarında evli yazıyor mu?​
Eski kimlik kartlarında bulunup yeni kimlik kartlarında bulunmayan ibarelerden bir tanesi ise medeni haldir. Yeni kimlik kartlarının üzerinde Evli/ Bekar yazmaz.

Evlilik cüzdanı e devletten çıkar mı?​

Evlilik cüzdanı e devletten çıkar mı?
İş başvuruları, evlilik izni başvuruları gibi çeşitli işlerde kurumsal firmalar ilgili kişiden nüfuz cüzdanının suretini istemektedir. Sigortanın başlanması gibi işlemlerde nüfus cüzdanı sureti gerekli görülmektedir. Nüfus cüzdanı sureti noter, muhtarlık ya da e devlet sistemi üzerinden alınabilmektedir.

Babamın soyadını taşımak istemiyorum ne yapmalıyım?​

Babamın soyadını taşımak istemiyorum ne yapmalıyım?
SOYADI değişikliği talepleri genel ismi ile Nüfus Sicilinin Düzeltilmesi davaları, davayı açanın, yani davacının ikametgahının bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde açılır. Soyadının değiştirilmesi için mahkeme “haklı bir sebebin varlığı” kriterini aramaktadır.

Evlendim hastanede soyadı değişikliği nasıl yapılır?​

SSK Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? SGK’ye soyadı değişikliğini içeren ve bu hususun düzeltilmesini talep eden yazılı bir dilekçe ile başvurulmalıdır. Bu dilekçenin yanında nüfus kayıt örneği ve evlilik cüzdanının fotokopisi de gerekmektedir.

Yeni kimlikte soyadı değişikliği nasıl yapılır?​

Belirli şartların varlığı halinde e-devlet üzerinden başvuru yapılabileceği gibi nüfus müdürlüğüne başvuru yapılarak da soyadı değişikliği yapılabilecektir.

Kadının kendi soyadını kullanması ne zaman?​

Kadının kendi soyadını kullanması ne zaman?
EVLİ KADININ KENDİ SOYADINI KULLANMASI 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu m.187: “Kadın evlenmekle kocasının soyadını alır. Ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuru ile kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir.

Yeni kimlik kartında medeni hal var mı?​

Yeni kimlik kartında medeni hal var mı?
Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) aracılığı ile T.C. kimlik numarası üzerinden işlemler gerçekleştiğinden; din, kan grubu, medeni hal gibi bilgiler kart üzerindeki yongada bulunmaktadır.

Yeni tip kimlikte evli bekar nasıl anlaşılır?​

30 Haziran’da başlayan yeni uygulamaya göre artık evli olmayanların nüfus cüzdanlarının medeni hali bölümüne “bekar” yerine “bekâr” yazılıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kararı doğrultusunda, artık evli olmayanların nüfus cüzdanlarının medeni hali bölümüne “bekar” yerine “bekâr” yazılıyor.

Evlilik cüzdanı örneği nereden alınır?​

Ülkemizde Formül B Nüfus Müdürlüğü aracılığı ile ülkemiz dışında ise Konsolosluklar veya Büyükelçiliklerden temin edebilirsiniz.

Aile cüzdanı bilgilerine nasıl ulaşırım?​

Aile cüzdanı bilgilerine nasıl ulaşırım?
Kişiye özel kullanıcı adı ve şifrenizle, e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapın. Daha sonra “Hizmetler” kısmına gelerek “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü” kategorisini seçin.

Soyadı değişikliği mirasa engel mi?​

Soyadı değişikliği mirasa engel mi?
Soyadı Değişikliği ve Miras Üzerindeki Etkisi Şunu belirtmeliyiz ki “babamın soyadını taşımak istemiyorum” deyip veya başka bir sebeple soyadının değiştirilmesi halinde kişinin mirasçılık durumunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. Dolayısıyla kişinin yasal mirasçılığı devam edecektir.
Nikah tarihi nasıl alınır 2022?​
Evlendirme Daireleri: Nikah günü almak için eşlerden birinin ikametinin bulunduğu ya da nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine başvuru yapılıyor.
Evlendim banka soyadı değişikliği nasıl yapılır?​
Evli kadınların önceki soyadları ile evlendikten sonra kullanacakları soyadlarının birlikte kullanılması ya da evlendikten sonra kadınların yalnızca eşinin soyadını kullanması ile ilgili Nüfus kayıt değişiklikleri ile ilgili başvurular artık e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Evlenme zarfı nereden alınır?​

Evlenme zarfı nereden alınır?
Evlenme izin belgesi, çiftlerin ikamet ettiği il veya ilçe belediyelerinin evlendirme dairesinden alınabiliyor. Evlenme izin belgesi, Evlenme Beyannamesi’nin bir parçası veya bir bölümü olarak yer alıyor. Evlenmek için izin belgesi alması gerekmeyen çiftler için Evlenme Beyannamesi tek nüsha olarak düzenleniyor.

Resmi nikahtan kaç gün sonra soyadı değişir?​

Resmi nikahtan kaç gün sonra soyadı değişir?

Resmi nikah ücreti ne kadar 2022?​

2022 Yılı Ücret Tarifeleri
2022 YILI ÜCRET TARİFELERİ
HAFTA SONU NİKAH SALONU DAVETLİ (1 SAAT) | 1.025,00 TL
HAFTA İÇİ BAHÇE DAVETLİ (90 DAKİKA) | 1.840,00 TL
HAFTA İÇİ İZİN BELGESİ İLE GELEN NİKAH ÜCRETİ | 210,00 TL
HAFTA SONU İZİN BELGESİ İLE GELEN NİKAH ÜCRETİ | 330,00 TL

Resmi nikah işlemleri için nereye başvurulur?​

Nikah İçin Nereye Başvurulur? Nikah başvurusu için nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyenin evlendirme dairesine gidilmesi gerekiyor. ►Çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerekebiliyor.

Evlenme kayıt örneği nereden alınır?​

Evlenme kayıt örneği nereden alınır?
Formül B Belgesi – Uluslararası Evlenme Kayıt Belgesi ilçe veya il nüfus müdürlüklerinden alınır.

Evlilik cüzdanımı kaybettim ne yapmalıyım?​

Evlilik cüzdanımı kaybettim ne yapmalıyım?
Nüfus ve Aile Cüzdanı Kaybolduğunda veya Çalındığında Nasıl Değiştirilebilir? Kayıp cüzdanın değiştirilebilmesi için bağlı bulunulan muhtarlıktan nüfus/aile cüzdanı talep belgesi alınır. Bu belgedeki fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne ibraz edilecek fotoğrafın aynı olması ve fotokopide çoğaltılmamış olması gerekmektedir.

Boşanma davası sonucu nüfusa ne zaman işlenir?​

Boşanma kararının kesinleşmesi sonrası Aile mahkemesi Nüfus müdürlüğüne ilgili boşanma evrakları gönderilerek nüfus kayıtları düzeltilir. Boşanma kararı Nüfusa ortalama 1 hafta içerisinde işlenir.

Nikah işlemleri ne kadar zaman alır?​

12- Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer? Nikah işlemleri için gerekli belgeleri toparlamak, mesai saatlerinde alınacak belgeler, belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar söz konusu olduğunda 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.
 
Nikahtan sonra e-Devlete düşme süresiyle ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre, maksimum süre 10 iş günü olarak belirtilmiş. Yani nikahın kıyıldığı makam istediği zaman bu işlemi gerçekleştirebilir, ancak en geç 10 iş günü içinde nüfus müdürlüğüne bildirimde bulunması gerekmektedir.

Evlendikten sonra soyadı değişikliğiyle ilgili olarak pasaport değişikliği gerekliliği vurgulanmış. Pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi durumunda yeni bir pasaport başvurusu yapılması gerektiği belirtilmiş. Gerekli belgelerin yanında yeni kimliğin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edilebilecek geçici kimlik belgesinin de gerekliliği vurgulanmış.

Soyadı değişikliğiyle ilgili banka kartı güncelleme işlemi konusunda ise, banka müşterilerinin kimlik bilgilerini güncellemek için herhangi bir banka şubesine geçerli kimlikleri ile başvurabileceği belirtilmiş.

Nikah sonrası soyadı değişikliği süreciyle ilgili olarak, kadının soyadı değişikliğinin nüfus kayıtlarında otomatik olarak güncelleneceği bilgisi paylaşılmış. E-devlet sistemi üzerinden soyadı değişikliğini takip edilebileceği ve değişikliğin kayıtlarda göründüğü tarihten itibaren kimlik değiştirme işlemi için başvuruda bulunabileceği ifade edilmiş.

Evlilik sonrası kimlik yenileme ücretini yatırma konusunda ise, kimlik yenileme ücretinin 30 Türk Lirası olduğu ve bu ücreti anlaşmalı bankalar, ATM'ler, PTT'ler ve internet bankacılığı üzerinden yatırmanın mümkün olduğu belirtilmiş.
 
Geri
Üst