AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nikah randevusu nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nikah randevusu nasıl alınır?​

Nikah günü almak için öncelikle ikametinizin bulunduğu belediyeye gitmeniz gereklidir. Belediyeye evlenmek için başvurduğunuzu söylemeniz halinde sizden istenen evrakların listesi ve günler sunulacaktır. Bir çiftin evlenmesi için gerekli olan yasal işlemdir.

Resmi nikah için vekalet nasıl verilir?​

VEKALETNAME : Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri veya gelemeyen adayın vekalet vermesi zorunludur. Bunun için noterden ÖZEL VEKALETNAME düzenlenmesi ve bu vekaletnamede VEKALET VEREN ile VEKİLİ ve EVLENECEĞİ KİŞİNİN tam kimliği ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğu açıkça belirtilmesi şarttır.

Resmi nikah işlemleri için nereye başvurulur?​

Resmi nikah işlemleri için nereye başvurulur?
Nikah İçin Nereye Başvurulur? Nikah başvurusu için nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyenin evlendirme dairesine gidilmesi gerekiyor. ►Çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerekebiliyor.

Nikah günü almaya tek başına gidebilir mi?​

Nikah günü almaya tek başına gidebilir mi?
Belediye müsait günler arasında size seçenekler sunacak ve seçiminize göre nikâh gününü almış olacaksınız. Nikâh tarihi için ilk müracaatı erkek ya da kadın tek başına giderek de yapabilmektedir.

Nikah günü nasıl alınır 2022?​

Evlendirme Daireleri: Nikah günü almak için eşlerden birinin ikametinin bulunduğu ya da nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine başvuru yapılıyor.

Nikah başvurusu için randevu almak gerekiyor mu?​

Evlenmek isteyen çiftlerin tüm ön başvuru işlemlerinin yapılabildiği bu platform sayesinde, belediyeye gitmeden önce tüm evraklar alınır, rezervasyon oluşturulur, tahakkuk ve ödeme işlemleri yapılarak, çiftlerin sadece imza için Nikah Servisine randevu ile gelmesi sağlanır.

Evlilik cüzdanı ile noterde işlem yapılır mı?​

Evlilik cüzdanı ile noterde işlem yapılır mı?
Eşiniz, akrabanız, tanıdığınız ; evlilik cüzdanı ile gider ise satış işlemi gerçekleştirilebiliyor. Noter tanıdık olur ise belki ona bile gerek kalmayabilir.

Evlilik vekalet ücreti ne kadar?​

Evlilik vekalet ücreti ne kadar?
Noter vekalet ücretleri: 192 TL olarak belirlenmiştir.

Evlilik başvurusu nasıl yapılır 2021?​

Genel olarak her belediyenin talep edebileceği nikah için gerekli belgeler ise şunlardır:
- Kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi.
- En geç son 6 ay dahilinde çekilmiş vesikalık fotoğraflar.
- Evlenme ehliyet belgesi.
- Evlilik için sağlık raporu.
- İkametgah bilgisini beyan edan evrak.
- Evlenme beyannamesi.

Nikah işlemleri nasıl başlatılır 2022?​

Resmi Nikah İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
- Nüfus cüzdanı asılları ve fotokopileri,
- Son 6 ay içinde çekilmiş olan ve güncel görüntünüzü yansıtan vesikalık fotoğraf(6’şar tane almanızı öneriyoruz.),
- Evlilik sağlık raporu,
- Evlenme ehliyet belgesi,
- Nüfus kayıt örneği,
- İkametgah belgesi,
- Evlenme beyannamesi.

Evlilik için sağlık raporu tek alınır mı?​

Evlilik için sağlık raporu tek alınır mı?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi; aynı şehirde yaşayan ve evlenmek üzere sağlık raporu almak isteyen çiftlerin, başvuru esnasında birlikte olmaları zorunludur. Fakat zorunlu hallerde, farklı ülke ve şehirlerde yaşayan evlenecek çiftlerin sağlık raporlarının ayrı ayrı düzenlenmesi mümkündür.

Nikah tarihi almak için kaç ay önceden alınır?​

Nikah tarihi almak için kaç ay önceden alınır?
tüm bunların ardından gelilim tanım bölümüne: nikah tarihi almak evlenmek için yapılması gereken en önemli harekettir. nikah tarihimizi alalım da sonra sıkıntı olmasın diye düşünüp almayı düşündüğünüz tarihe 6 ay kaladan daha önce başvurmayın.
 
Merhaba! Nikah randevusu almak ve nikah işlemleri hakkında detaylı bilgi vermek istiyorsunuz. Nikah günü almak için evlilik başvurusu yapmanız gereklidir. Evlenme işlemleri genellikle ikamet ettiğiniz belediyede gerçekleştirilir. İşlemler için evrakların hazırlanması ve randevu alınması önemlidir.

Nikah günü almak için önce belediyeye giderek evlenme için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Belediye yetkilileri sizden gerekli evrakları isteyecek ve uygun günler için size seçenekler sunacaktır. Nikah işlemi yasal bir süreç olduğundan resmi prosedürlere uyulması önemlidir.

Eğer bir tarafın randevuya gelemeyeceği durumlar söz konusu ise resmi nikah için vekaletname düzenlemek gerekebilir. Vekaletname, evlenecek çiftin izin belgesini alacak kişinin temsil edilmesini sağlar. Bu durumda noterden özel bir vekaletname almanız gerekmektedir.

Nikah başvurusu için belediyenin evlendirme dairesine gitmeniz gerekmektedir. Nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyede gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak farklı bir yerde evlenmek istiyorsanız evlenme izin belgesi gerekebilir.

Nikah günü almak için genellikle çiftlerden birinin belediyenin evlendirme dairesine başvuru yapması yeterli olabilir. Belediye sizin için uygun günlerde seçenekler sunacak ve istediğiniz tarihi belirleyebileceksiniz.

Evlilik için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, vesikalık fotoğraflar, evlenme ehliyet belgesi, sağlık raporu, ikametgah belgesi ve evlenme beyannamesi gibi belgeler bulunmaktadır. Bu belgeleri hazırlayarak nikah başvurusu yapabilirsiniz.

Son olarak, nikah tarihi almak için en az 6 ay öncesinden başvuruda bulunmanız önerilmektedir. Bu süreçte tüm evrakları hazırlayarak ve gerekli adımları atarak nikah işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Umuyorum bu bilgiler size yardımcı olur. Herhangi bir ek sorunuz varsa lütfen belirtin.
 
Geri
Üst