AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nicin Dua Ederiz

SoruCevap

Yeni Üye
Nicin Dua Ederiz Neden Dua Edilir

Rabbimiz bizlere bircok nimetler vermiştir Bizler, verdiği bu nimetlere karşılık Allah a şukretmeliyiz Verdiği nimetler sebebiyle onu anmalı ve dua etmeliyiz

Dua, insanın Allah katındaki değerini artırır Ey Muhammed, de ki: Duanız olmasa Rabbim size niye değer versin (Furkan, 77) ayeti bunu belirtmektedir

Dua ettiğimde icim ferahlar Kendimi rahatlamış ve mutlu hissederim Cunku dua, beni Allah'a yakınlaştırır

Ben, Yuce Allah'a olan inancımı, sevgimi dualarımla pekiştiririm Dua ve ibadetlerim sayesinde Allah'ın beni daha cok sevdiğine ve kotuluklerden koruduğuna inanırım Annemin, babamın ve yakınlarımın benim sağlıklı ve başarılı olmam icin dua ettiklerini gorup duydukca, onlara karşı sevgi ve saygım artar Ben de onların sağlıklı ve mutlu bir hayat gecirmeleri icin dua ederim Bunun doğal bir sonucu olarak ailemde birlik ve beraberlik duyguları gelişir

Arkadaşlarım ve tum insanlık icin de sağlıklı ve başarılı olmaları icin dua ederim Arkadaşlarıma yaptığım dualarla onlar bana yakınlık hissederler Onların bana ettikleri dua sebebiyle de ben onlara kendimi yakın hissederim

Kısaca, dualarım beni Yuce Allah'a yaklaştırdığı gibi anneme, babama, yakınlarıma ve arkadaşlarıma da yaklaştırır Onların da bana yakın olmalarını sağlar Bundan buyuk bir mutluluk duyarım
Duaya neden ihtiyac duyduğumuzu maddeler halinde acıklayabiliriz

1Allah'a yakın olmak, onun sevdiği ve razı olduğu bir kul olmak icin dua ederiz
2Alah'ın verdiği nimetlere şukretmek icin dua ederiz
3Kotuluklerden, bela ve afetlerden korunmak icin dua ederiz
4İyi bir insan olmak, guzel ahlak ve davranışlara sahip olmak, doğru yoldan ayrılmamak icin dua ederiz
5Dileklerimizi ve isteklerimizi gercekleştirmesi icin Allah'a dua ederiz (AK)

Geri