AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

NFC ne kadar mesafede kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.298
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

NFC ne kadar mesafede kullanılır?​

Bu iletişim en fazla 10 cm kadar mesafe olmalıdır ve bu doğrultuda radyo dalgaları üzerinden iletişim sağlanır. Ayarlar kısmından bağlı cihazlar bölümüne giriş yapılarak NFC sistemi seçilmek suretiyle iki farklı cihaz birbiriyle etkin bir şekilde kablosuz bağlantı kurabilir.

NFC internetsiz çalışır mı?​

NFC bağlantısı Wi-Fi, 3G, 4.5G veya LTE gibi herhangi bir bağlantıyla birlikte çalışmaz ve bu özelliğin kullanımı herhangi bir şekilde ücrete tabi tutulamaz. Kredi veya banka kartlarınızın bağlı olduğu mobil bankacılık uygulamasında NFC ile işlem ayarlarını görebilirsiniz.

NFC açık kalırsa ne olur?​

NFC açık kalırsa ne olur?
Akıllı telefonlarda yer alan NFC özelliği bazı durumlarda büyük tehlikelere yol açabiliyor. NFC ile ödeme özelliğinin aktif olduğu bir mağazada kredi kartı ve nakit taşımadan işleminizi hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir.

NFC kılıfla çalışır mı?​

NFC kılıfla çalışır mı?
NFC kartının okunabilmesi için kartın telefonunuzda NFC antenine bakması ve telefonunuzdan 1−2 cm uzakta olması gerekir. NFC ödemesi yaparken telefonunuzu, NFC alanı ödeme noktasının üstünde olacak şekilde ayarlayın. Metal koruyucu kılıflar NFC iletişimini engeller. Kılıfı çıkarıp tekrar denemeniz önerilir.

NFC teknolojisinde veri aktarımı hangi mesafe aralığında yapılmaktadır?​

Güç tasarrufu nedeniyle NFC’nin iletim aralığı bluetooth’a göre kısadır. Bu bir dezavantaj olarak değerlendirilmektedir. NFC yaklaşık 10 cm, sadece birkaç inçlik bir menzile sahipken, Bluetooth bağlantıları kaynaktan 10 metre veya daha fazla mesafeye kadar veri iletebilir.

NFC ile ödeme için Internet gerekli mi?​

Bu tanımlamayı yaptıktan sonra kullanım esnasında internet bağlantının olmasına gerek yok. 500 TL ve üzerinde gerçekleştireceğin CEPTETEB Temassız Ödemelerinde kart şifresi girmen gerekiyor. *Android 4.4 ve üzeri işletim sistemli ve NFC destekli cep telefonuna sahip olman yeterli.

NFC özelliği bozulur mu?​

NFC özelliği bozulur mu?
Kartın NFC özelliğini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Kartı okumak için başka bir NFC özellikli telefon kullanmanız önerilir. Kart okunmazsa NFC özelliğini desteklemiyor veya arızalı olabilir.
 
NFC (Near Field Communication) teknolojisinin iletim mesafesi genellikle en fazla 10 cm kadar olup, radyo dalgaları üzerinden iletişim sağlanır. Bu mesafe doğrultusunda, NFC özelliği sayesinde iki farklı cihaz kablosuz bir şekilde etkin bir bağlantı kurabilir.

NFC bağlantısı internet bağlantısı gerektirmez. Wi-Fi, 3G, 4.5G veya LTE gibi herhangi bir ağa ihtiyaç duymaz ve ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. NFC özellikli cihazlar arasındaki iletişim, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan gerçekleştirilebilir.

NFC özelliği açık kaldığında, akıllı telefonunuz bazı durumlarda risk altında olabilir. Özellikle NFC ile ödeme işlevi aktifse, mağazalarda kredi kartı veya nakit taşımadan işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, NFC'nin sürekli açık olması cihazınızı zarara sokabilir, bu yüzden dikkatli olmak önemlidir.

NFC ile veri transferi genellikle yaklaşık 10 cm mesafeden gerçekleşir. Bu, NFC'nin Bluetooth'a göre daha kısa bir iletim mesafesine sahip olduğu anlamına gelir. NFC ile sadece birkaç inçlik bir menzilde veri aktarımı yapılabilirken, Bluetooth bağlantıları kaynaktan 10 metre veya daha fazla mesafeye kadar veri iletebilir.

NFC özelliğinin çalışabilmesi için NFC kartının cihazınızın NFC antenine bakması ve cihazdan yaklaşık 1-2 cm uzakta olması gerekmektedir. Metal koruyucu kılıflar NFC iletişimini engelleyebilir, bu yüzden NFC özelliğini kullanırken kılıfı çıkarmanız önerilir.

NFC özelliği bozulabilir. Eğer kart okunamıyorsa, kartın NFC özelliğini desteklemediğini veya arızalı olabileceğini düşünebilirsiniz. Başka bir NFC özellikli telefonla kartı deneyerek sorunun kaynağını tespit edebilirsiniz.
 
Geri
Üst