- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
NFC çok önemli mi?
NFC diğer adıyla Near Field Communication (Yakın Alan İletişimi), birçok orta düzey ve amiral gemisi telefonda yer alan, günlük hayatta oldukça faydalı bir teknolojidir. NFC ile PoS makinelerinden ödeme yapabilir, Bluetooth destekli cihazlarınıza dokunarak bağlanabilirsiniz.NFC etiket nasıl yapılır?
NFC Nasıl Kullanılır ve Programlanır
- Adım NFC Uygulamasını indirin. Android ve iPhone kullanıcıları için çok sayıda NFC Uygulamaları vardır.
- Adım NFC Etiketlerinizi hazırlayın. NFC etiketlerinin çoğu metal yüzeylerde çalışmaz.
- 3. Adım. Uygulamayı açın ve kodlamaya başlayın.
NFC etiket okuyucu nasıl çalışır?
Bilgi almak veya NFC teknolojisi ile ödeme yapmak için NFC uyumlu bir akıllı telefon ile verici cihaza dokunmanız yeterlidir. NFC teknolojisi, temelde bu teknolojide çalışan cihazlar içerisinde birbirleriyle kısa bir mesafe üzerinden veri alışverişini sağlar. NFC, dosya aktarımı yerine elektronik bilgi aktarımı sağlar.
NFC yoksa ne kullanılır?
Xiaomi’nin dijital ödeme sistemi olan Mi Pay, NFC özelliği olmayan telefonlar için kullanılabilir hale geliyor.NFC özelliği zararlı mı?
Akıllı telefonlarda yer alan NFC özelliği bazı durumlarda büyük tehlikelere yol açabiliyor. NFC ile ödeme özelliğinin aktif olduğu bir mağazada kredi kartı ve nakit taşımadan işleminizi hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir.
NFC nereden açılır?
NFC ÖZELLİĞİ EKLEME NFC yani NFC Near Field Communication yani Yakın Alan İletişimi özeliği kullanmış olduğunuz cihazda mevcut ise şu 2 şekilde aktif hale getirebilirsiniz: Öncelikle telefonunuzun ayarlar kısmına gidin. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan kablosuz ağlar seçeneğine tıklatın.
NFC nasıl test edilir?
2. Adım: Telefonunuzda NFC olup olmadığını öğrenin- Ayarlar’ı açın.
- “Arama ayarları” çubuğuna “NFC” yazın.
- NFC’yi dokunarak açın. NFC’yi bulamıyorsanız telefonunuzla temassız ödeme yapamazsınız.
NFC neden çalışmıyor?
Kartın NFC özelliğini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Kartı okumak için başka bir NFC özellikli telefon kullanmanız önerilir. Kart okunmazsa NFC özelliğini desteklemiyor veya arızalı olabilir. Bu durumda kart düzenleyicisiyle iletişime geçin.
iPhone NFC etiket okuyucu nasıl çalışır?