AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neyin kompostosu yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.817
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Neyin kompostosu yapılır?​

Genelde komposto yapımı için elma, üzüm, vişne gibi meyveler kullanılsa da ayvanın bolluk döneminde hazırlanabilecek oldukça lezzetli bir tarif.

Kompostoya ne kadar şeker konulur?​

Vişne Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg vişne.
- 3 lt su.
- 4 su bardağı şeker.

Aşma hoşafı nasıl yapılır?​

Aşma hoşafı nasıl yapılır?
Üzüm Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzümlerin çöplerini çıkaralım.
- 10 dk suda bekletelim, sudan çıkarıp tencereye alalım.
- 5 bardak suyu ekleyip harlı ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim.
- 5 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Hangi meyvelerin kompostosu yapılır?​

Hangi meyvelerin kompostosu yapılır?
Komposto Hangi Meyvelerden Yapılır? Erik, elma, ayva, kayısı, şeftali… Komposto tüm meyvelerden yapılabilir, tercih senin. Ayva, elma gibi daha sert meyvelerden komposto yaparken, şeker ve su kaynadıktan sonra meyveleri içine atıp meyvesiyle birlikte 10 dakika kadar daha pişirebilirsin.

Komposto şeker yerine ne kullanılır?​

Hatta şeker yerine bal ya da sıvı diyet tatlandırıcı da kullanılabilir. Hatta şekerin yanında tatlandırma amacıyla tarçın da kullanılabilir.

Komposto ne kadar sürede bozulur?​

Sürekli komposto yaparak dolapta muhafaza eden kişilerin bu konu hakkında yaptığı açıklamaya göre; hazırladığınız içeceğinizi cam şişelere doldurarak maksimum 2 hafta boyunca dolapta saklayabilirsiniz.

Komposto kaç dakika kaynaması lazım?​

Komposto kaç dakika kaynaması lazım?
Derin bir tencerenin içine dökün önce şekeri sonra suyu ilave edin. Orta ateşte ocağı yakın ve çubuk tarçınla karanfili de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan kompostonun altını kısıp 5 dakika böylece pişirin. Soğuduğunda şişlere doldurup buzdolabına kaldırabilirsiniz.

1 kg vişne Kompostosuna ne kadar şeker konur?​

1 kg vişne Kompostosuna ne kadar şeker konur?
1 kilo vişne. 2 litre su. 1,5-2 su bardağı toz şeker. 1/2 limon suyu.

Uzun kompostosu nasıl yapılır?​

Üzüm Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru üzümleri bir kaba alın ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
- Sonra üzümleri süzün ve bir tencereye alın.
- 5 bardak suyu üstlerine ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve toz şekeri ilave edin.

Üzüm hoşafı kaç dakikada olur?​

Üzümü önceden ılık suda 15 dakika bekletelim. Sonrasında üzümü tencereye alıp suyumuzu ilave edelim. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri de ekleyip yaklaşık 7-8 dakika kaynatıp altını kapatalım. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk servis edelim.

Taze meyve kompostosu nasıl yapılır?​

Taze meyve kompostosu nasıl yapılır?
Karışık Taze Meyve Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Meyveler doğranıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir.
- Kaynamaya başladığı zaman şekeri ve limon tuzu eklenir.
- 15 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuk veya ılık servis edilir. Afiyet olsun…

Şekersiz komposto nasıl yapılır?​

Şekersiz komposto nasıl yapılır?
Şekersiz Komposto Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemeler yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurulur.
- Bu sırada elmalar küçük küçük doğranır.
- 5 dk sonra elma ve erikler kaynayan karışıma eklenir. Soğuduktan sonra afiyetle yenir. 😊

Şeker hastalarına komposto nasıl yapılır?​

Kaynayan suyun içine doğranmış elmaları ve armutları koyun. Ardından limon suyu, çubuk tarçınları, kuru kayısıları ve karanfilleri ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız şeker hastaları için diyabetik kompostoyu ocaktan alın.

Komposto ne zaman dolaba konur?​

 
Komposto genellikle serin ve kuru bir yerde, güneş ışığı almayan bir yerde saklanmalıdır. Kompostonun içindeki şeker nedeniyle fermantasyon süreci hızlanabilir, bu yüzden kapalı bir kapta ya da cam şişede saklamak daha uygun olacaktır. Komposto yapıldıktan sonra oda sıcaklığında soğuması beklenmeli ve ardından buzdolabına kaldırılmalıdır. Yapılan açıklamalara göre, hazırladığınız kompostoyu cam şişelere doldurarak maksimum 2 hafta boyunca dolapta saklayabilirsiniz.

Ayrıca, şeker hastalarına uygun bir komposto tarifi de mevcut. Kaynamakta olan suyun içine doğranmış elmalar ve armutlar eklenerek başlanabilir. Daha sonra limon suyu, çubuk tarçınlar, kuru kayısılar ve karanfiller de eklenip karıştırılabilir. Bu karışım yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şeker hastalarına uygun bir diyabetik komposto elde edilmiş olur.

Eğer komposto tarifiyle ilgili başka sorularınız varsa ya da farklı komposto tarifleriyle ilgili bilgi almak isterseniz, bana sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Afiyet olsun! 😊
 
Geri
Üst