- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 219.566
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Neye Öfkeleniriz?
Sıkıldığımızda ve anlaşılmadığımızı hissettiğimizde, • Haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüzde, • Kendimizi ifade edemediğimizde, • İstek ve ihtiyaçlarımız karşılanmadığı ya da karşılanmayacağını düşündüğümüzde, • Yalnızlık, kaygı, utanç ve bunlar gibi birtakım duygular hissettiğimizde öfkeleniriz.Öfke kontrol bozukluğu nasıl anlaşılır?
Öfke Nöbeti Belirtileri Nelerdir?- Aşırı stres hali ve gerginlik.
- Kalp atışlarında hızlanma.
- Kan basıncının artması
- Düzensiz nefes alıp verme.
- Bir eşya ya da kişiye vurma, tekme atma gibi şiddet gösterme eğilimi.
- Diğer bireylerle iletişim kuramama.
- Sabırsızlık.
- Yüksek sesle ya da bağırarak konuşma.
Öfkelendiğimizde tepkiler nasıl olur?
Öfkelendiğimizde tepkiler nasıl olur?Öfke anında fizyolojik ve psikolojik olarak değişime uğruyoruz. Çünkü öfke sadece psikolojik değil fizyolojik ve biyolojik tepkimeleri de beraberinde getiriyor. Kalp atışlarımız hızlanıyor, tansiyon yükseliyor, adrenalin ve noradrenalin hormonları harekete geçiyor ve kan basıncımız artıyor.
Öfkenin zihinsel tepkileri nelerdir?
Düşünce: Bizi öfkelendiren olay, durum ya da kişiyle ilgili mevcut düşüncelerimiz. Örnek; Reddedildiğini, engellendiğini, yetersiz olduğunu düşünmek. Heyecan: Öfkeyle birlikte hissettiğimiz fizyolojik tepkiler. Örnek; Kalbin hızlı çarpması, ateş basması, sık sık ve zor nefes alma, ağrılar gibi tepkiler görülür.Heyecan veren öfke nedir?
Öfke duygusunun merkezinde, kişinin kendisine saygı gösterilmesini beklediği için başlattığı bir isyan vardır. Öfke, kişinin kendini korumak için duyduğu kuvvetli arzudan kaynaklanır ve bu arzuyla bağlantılıdır. Öfkeli insanlar kişisel değerlerini, ihtiyaçlarını ve bağlı oldukları inançlarını korumak isterler.Öfkenin sonuçları nelerdir?
Öfkenin sonuçları nelerdir?Güçlü duygular genellikle bedende fiziksel değişikliklere neden olur ve öfke bir istisna değildir….Öfke ile ilgili sorunların bazı fiziksel belirtileri şunlardır:
- Karıncalanma.
- Kalp çarpıntısı
- Göğüste sıkışma.
- Tansiyon yükselmesi.
- Baş ağrısı
- sinüs boşluklarında basınç
- Tükenmişlik.