AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Netsh komutu ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Netsh komutu ne işe yarar?​

Network Shell (netsh), çalışan bir bilgisayarın ağ yapılandırmasını görüntülemeye veya değiştirmeye olanak sağlayan bir komut satırı yardımcı programıdır. Uzak bağlantılı bilgisayarlar veya yerel bilgisayar netsh komutları kullanılarak yapılandırılabilir.

Netsh winsock reset ne yapar?​

Netsh winsock reset komutu, Windows’ta Winsock katalogunda yapılan yapılandırma değişikliklerini sıfırlar. Bu yapılandırma ayarları genelde VPN yazılımları, zararlı yazılımlar, firewall yazılımları tarafından gerçekleştirilir. Netsh winsock reset komutu Winsock katalog ayarlarını varsayılan değerlere getirir.
Winsock reset ne işe yarar?
Ipconfig flushdns komutu ne işe yarar?
Flush Dns ipconfig/flushdns komutu ile bilgisayar işlemcisinde işlev gösterir. Bu komut ile Dns istemcisinin ön belleğinde yer alan veriler sıfırlanarak temizlenebilir. Flush Dns sayesinde Dns’in sorunları giderilir ve olumsuz ön bellek girdileri silinebilir.

Netsh winsock reset nasıl yapılır?​

(1) Yanıt  *Görev çubuğundaki arama kutusuna Komut istemi yazın, Komut istemi ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır >Evet’i seçin. Komut isteminde, aşağıdaki komutları listelenen sırayla çalıştırın ve ardından bağlantı sorunun çözülüp çözülmediğine bakın: netsh winsock reset yazıp Enter tuşuna basın.

Ipconfig flushdns nasıl yapılır?​

Microsoft Windows’ta DNS önbelleğini temizlemek için şu adımları izleyin:
- Bir DOS komut penceresi açın. Bunu yapmak için tıklayın Başlat’a tıklayarak cmd yazıp, ardından Enter tuşuna basın.
- Komut istemi ekranında aşağıdaki komutu yazın ve ardından Enter tuşuna basın: ipconfig /flushdns.
- DNS önbelleğiniz artık temiz.
Ipconfig Displaydns ne işe yarar?
/displaydns: DNS çözümleyici önbelleğinin içeriğini görüntüler.
Sfc scannow nasil yapilir?
‘sfc scannow’ nasıl kullanılır?
- Adım #1: Arama çubuğuna cmd ya da komut istemi yazın ve aratın.
- Adım #2: Komut İstemi üzerinde sağa tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Var olan satıra sfc / scannow yazın ve Enter’a basın.
- Adım #4: Tarama ve onarım işleminin tamamlanmasını bekleyin.

Netsh winsock reset komutu nedir?​

Geri