Net komutu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Net komutu nedir?​

Net komutu, DOS komut satırından bazı ağ işlemlerini yapmanıza olanak tanır. Bu işlemlerden bazıları aşağıda kısaca anlatılmaktadır. Net komutu ile bilgisayarınıza bağlanan kullanıcıların IP adresi ,bilgisayar adı , işletim sistemi ve ne kadar süredir bilgisayarınıza bağlı olduğu konusunda bilgi alabilirsiniz.
Net Send nasıl kullanılır?
net send isim – Mesajı belli bir kişiye göndermek için, ağında bulunan bir kullanıcının veya bilgisayarın ismini girebilirsin. İsimde boşluk varsa ismin başına ve sonuna tırnak işaretleri ekle ( net send “Can Doğu” gibi). net send * – Bu komut, mesajı mevcut alan adın veya çalışma grubundaki tüm kullanıcılara gönderir.
Hangi DOS komutu ağ ayar bilgilerini gösterir?
Ortak komutların listesini görüntülemek için komut istemine help yazın ve ENTER tuşuna basın.
- Windows Komut Satırında Kullanabileceğimiz Network Komutları
- Ipconfig : Bu komutla bilgisayarınızın bağlı olduğu network’e ait olan bilgilerini görebilirsiniz.

Telnet nasıl çekilir?​

TELNET İstemcisini Yükleme Denetim Masası’na gidin. 2. “Programlar ve Özellikler” öğesine tıklayın. 3. Sol tarafta “Windows özelliklerini aç veya kapat” öğesine tıklayın. 4. “Windows Özellikleri” kutusuna gidin ve “Telnet İstemcisi” seçeneğini onaylayın (işaretleyin).
Netsh komutu nedir?
Network Shell (netsh), çalışan bir bilgisayarın ağ yapılandırmasını görüntülemeye veya değiştirmeye olanak sağlayan bir komut satırı yardımcı programıdır. Uzak bağlantılı bilgisayarlar veya yerel bilgisayar netsh komutları kullanılarak yapılandırılabilir.
Netstat n P TCP nedir?
Netstat (Network İstatistikleri Görüntüleme ) kısacası ağ bağlantısı bilgileri ile ilgili bilgiler veren bir konsol komutudur. Netstat’ı Unix-Linux-Windows tabanlı işletim sistemlerinde kullanılabilir. Linux’da uygulamak için terminalden işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Proto – Protokol ismidir (TCP or UDP).
Bu işlem, TCP/IP yığınının ve NIC sürücülerinin çalışır durumda olup olmadığını test edecektir.

Geri