Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nesnelerin temel ozellikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nesnelerin temel özellikleri nelerdir?​

NYP tekniği ile oluşturulan nesneler temelde üç özelliğe sahiptirler: Bilgi gizleme (information hiding), bazen Veri Soyutlama (data abstraction) da denilebilmektedir, Kalıtım (inheritance) ve • Çok biçimlilik (polymorphism).

Nesne tabanlı programlamanın temel ilkeleri nelerdir?​

Nesne yönelimli programlama 4 temel prensip kapsamında incelenir.
Nesne yönelimli programlamanın özellikleri nelerdir?
Nesne Yönelimli Programlamanın Özellikleri Nelerdir?

Nesneye yönelik programlama da var olan bir sınıftan oluşturulan sınıflara ne ad verilir?​

Ekte “Ogrenci” sınıfının bir alt sınıfı “FizikOgrenci” oluşturulmuştur. FizikOgrenci alt sınıfı, Ogrenci alt sınıfının metotlarını kullanabilen ancak daha spesifik bir nesne grubunu belirten bir sınıftır.

Programlamada sınıf nedir?​

Sınıf, nesne yönelimli programlama dillerinde nesnelerin özelliklerini, davranışlarını ve başlangıç durumlarını tanımlamak için kullanılan şablonlara verilen addır. Bir sınıftan türetilmiş bir nesne ise o sınıfın örneği olarak tanımlanır. Sınıflar genelde şahıs, yer ya da bir nesnenin ismini temsil ederler.
Static class nedir?
Bir sınıf(class) içerisinde bulunan metodlar(methods) static olarak tanımlanabilir. Bir sınıf(class) içerisinde bulunan alanlar (fields) static olarak tanımlanabilir. Bir sınıfa ait static bir yapıcı metod (constructors) tanımlanabilir. Değişmezler (constants) bilinçsiz olarak (implicit) static tanımlanmışlardır.
Uzun kodların tekrar yazılmasının engellenmesi sayesinde geliştirme süreci kısalır. Nesneler birbirinden bağımsız olduğundan bilgi gizliliği konusunda avantaj sağlar. Sınıflar sayesinde tüm projelerde değişiklik yapmak yerine tek bir sınıfta değişiklik yapılıp tüm projelerde çalışması sağlanır.
Oluşturulan bir sınıf (class) içerisinde kullanıcının işlemlerini daha kolay gerçekleştirebilmesi için bazı işlemler birleştirilerek tek bir işlem gibi gösterilir. Bu birleştirme işlemine kapsülleme denir. Erişim belirteçleri (access modifier) sayesinde kapsülleme çok daha kolay yapılmaktadır.
 
Geri
Üst