AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nesneler ve insanlar icin hangi cogul zamiri kullanabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nesneler ve insanlar için hangi çoğul zamiri kullanabiliriz?​

They (Onlar) zamiri, he/she/it zamirlerinin çoğul hali olduğundan,” it” için çoğul olarak da, yani cansız varlıklar ve hayvanların çoğulu için de kullanılır. Yani hem insan, hem insan olmayanlar için kullanılabilir.

Ben Sen O Biz Siz Onlar zamir midir?​

Şahıs isimlerinin yerine kullanılan zamirlerdir: “ben, sen, o, biz, siz, onlar, bizler, sizler.” -Tamlayan eki (ilgi hâl eki)ni alabilirler; iyelik eklerini almazlar. Bu durumda şahıs zamirleri tamlamalarda ancak tamlayan olarak kullanılabilirler. Bu tamlamalarda sonradan tamlayan düşebilir.

Arapçada zamirler nelerdir?​

Arapçada zamirler nelerdir?
17- Arapçada Munfasıl Zamirler / Arapça Gramer Dersleri
Cemi | Müsenna | Müfred
أَنْتُنَّ | أَنْتُمَا | أَنْتِ
Siz | Siz ikiniz | Sen
نَحْنُ | نَحْنُ | أَنَا
Biz | Biz ikimiz | Ben

Tekil zamir ne demek?​

Birçok zamir çeşidi dilimizde vardır. Bunlardan bir tanesi de şahıs zamiri diğer adı ile kişi zamiridir. Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

His kimler için kullanılır?​

His ve her sözcükleri İngilizce dilinde zamir olarak biliniyor. His zamiri erkekler için kullanılırken, her zamiri ise kadınlar için kullanılıyor.

Beni sözcüğü zamir mi?​

Beni sözcüğü zamir mi?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Arapça muttasıl ve munfasıl zamirler nelerdir?​

Bunlar munfasıl ve muttasıl zamirler şeklinde olmaktadır. Bilindiği üzere ismin yerini tutan kelimeler zamir olarak ifade edilmektedir. Arapçada munfasıl zamirler ayrık zamir olarak tabir edilirler. Muttasıl zamirler ise bitişik zamir olarak tabir edilen zamirler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Arapça muttasıl zamirler nedir?​

Kelimeye bitişik zamire muttasıl zamir denir. Muttasıl zamir fiile birleştiği gibi isimlerin ve (harf-i cer gibi) harflerin de sonuna birleşir. Fiillerin sonuna birleşen şahıs zamirleri o cümlenin fâili olur.

Zamirlerle ilgili detaylı bilgiler verilmiş. İlk olarak, "They (Onlar)" zamiri diğer şahıs zamirlerinin çoğul hali olduğu için insanlar ve cansız varlıklar için kullanılabilir. Aynı şekilde, "it" zamiri de hem cansız varlıklar hem de hayvanların çoğulu için kullanılabilir.

Şahıs zamirleri olan "ben, sen, o, biz, siz, onlar, bizler, sizler" isimlerin yerine kullanılan zamirlerdir. Bu zamirler tamlayan eki (ilgi hâl eki) alabilir ancak iyelik eklerini almazlar. Şahıs zamirleri tamlamalarda tamlayan olarak kullanılabilir ve bu tamlamalarda sonradan tamlayan düşebilir.

Arapçada ise munfasıl ve muttasıl zamirler bulunmaktadır. Munfasıl zamirler ayrık zamirlerdir ve ismin yerini tutan kelimeler olarak ifade edilirler. Muttasıl zamirler ise bitişik zamirlerdir ve fiillerin sonuna birleşirler. Fiillere birleşen muttasıl zamirler, o cümlenin faili olurlar.

Son olarak, İngilizce'de "his" zamiri erkekler için kullanılırken, "her" zamiri kadınlar için kullanılır. Zamirler genel olarak cümlede varlıkların adlarının yerine kullanılarak, adların yerine getirdiği fonksiyonları yerine getirebilirler. Ben, sen, o, biz, siz, onlar gibi kelimeler sıklıkla zamir olarak kullanılmaktadır.

Geri