Nesne Nedir -Nesne Ne Demek - Nesnenin Anlamı

SoruCevap

Yeni Üye
Nesne Nedir -Nesne Ne Demek - Nesnenin Anlamı

Nesne - Belli bir ağırlığı ve hacmi, rengi olan her türlü cansız varlık, şey, obje.
Nesne - (programlama) Programlama dizisinde nesne-yöneli programlamada, basit yapılı blok programları olarak kullanılan, işletim zamanı verilerinin saklanması için oluşturulmuş özel birimidir
Nesne - (dil bilgisi) Geçişli fiili bütünleyen yalın veya belirtme durumunda bulunan tümleç
Nesne - (felsefe) Öznenin dışında kalan her konu

Nesne, farklı alanlarda farklı anlamlara gelebilen bir terimdir. Genelde, nesne; belli bir ağırlığı ve hacmi olan, rengi olan, cansız varlıklara verilen isimdir. Örnek olarak masa, sandalye, kitap gibi şeyler nesneler olarak adlandırılabilir.

Programlama alanında ise nesne, nesne-yönelimli programlama tekniklerinde kullanılan ve işletim zamanında verilerin saklanması için özel olarak oluşturulmuş bir birimdir. Nesne, programlama dillerinde veri ve davranışın bir arada bulunduğu yapıları ifade eder. Nesne, bir sınıfın bir örneği olarak da düşünülebilir.

Dil bilgisinde ise nesne, bir cümlenin öznenin yaptığı işi, etkilediği kişiyi veya nesneyi tamamlayan öğedir. Genellikle geçişli fiilleri tamamlayan unsurlara nesne denir. Örneğin, "Ben kitabı okuyorum" cümlesinde "kitabı" kelimesi nesnedir.

Felsefede ise nesne, öznenin dışında kalan, algılanan veya düşünülen herhangi bir konuyu ifade eder. Yani, nesne duyumsal gerçeklikte var olan ve özneden bağımsız olarak varlığı kabul edilen varlıklardır. Nesneler, özneden bağımsız olarak var olan, kaynağı olan varlıklardır.

Geri