AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nesebin reddi ve babalik davasi birlikte acilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nesebin reddi ve babalık davası birlikte açılır mı?​

Ancak, bir erkekle soybağı bulunan çocuğun soybağı, babalık davası veya soybağının reddi davası ile değiştirilebilir. Özellikle belirtelim ki; soybağının reddi davası ile babalık davası, aynı dava dosyası ile görülemez. Her iki davanın da ayrı ayrı açılması gerekir.

Nesebin düzeltilmesi davası kime karşı açılır?​

Çocuk ile baba arasındaki soybağının mahkemece tespitini ana ve çocuk isteyebilirler. Dava babaya, baba ölmüşse mirasçılarına karşı açılır.
Soybağının reddi davasını gerçek baba açabilir mi?
Soybağının reddi davasını,koca veya çocuk açabilir. Bu ilgililer ise kocanın altsoyu, anası, babası ve baba olduğunu iddia eden kişidir. Görevli ve Yetkili Mahkeme. Dava, taraflardan birisinin dava veya doğum sırasındaki yerleşim yeri mahkemesinde açılabilir.
Soybağı reddi nasıl açılır?
Soybağına ilişkin davalar, taraflardan birinin dava veya doğum sırasındaki yerleşim yeri mahkemesinde açılır. Çocuğun doğduğu yer mahkemesinde de soybağının reddi davası açmak mümkündür.

Nesebin düzeltilmesi davası nedir?​

Nesebin düzeltilmesi, diğer bir ifadeyle soybağının düzeltilmesi davası soybağının tespiti sonrasında nüfus kaydının düzeltilmesi amacıyla açılacak olan davadır. Bu yönden soybağının tespiti ve nesebin düzeltilmesi davası aynı anda açılacaksa görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi değil Aile Mahkemesidir.

Soybağının reddi davasından sonra ne olur?​

Soybağının reddi davasında, koca ile çocuk arasındaki soybağı ilişkisi çocuğun doğumundan itibaren ortadan kalktığı gibi, kocanın baba sıfatıyla sahip olduğu yükümlülükler de yine doğumdan itibaren ortadan kalkar.
Soybağı nasıl reddedilir?
SOYBAĞI HANGİ HALLERDE REDDEDİLEBİLİR? Çocuk evlilik içinde ana rahmine düşmüşse davacı, kocanın baba olmadığını ispat etmek zorundadır. Evlenmeden başlayarak en az yüzseksen gün geçtikten sonra ve evliliğin sona ermesinden başlayarak en fazla üçyüz gün içinde doğan çocuk evlilik içinde ana rahmine düşmüş sayılır.
 
Geri
Üst