AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nerelerden burs alabilirim 2021?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nerelerden burs alabilirim 2021?​

Hangi vakıf ne kadar burs veriyor?​

Nasıl burs alabilirim?​

Yok Destek bursu kimlere verilir?​

YÖK Destek Bursu 2021 başvuru ne zaman?​

Kimden burs alabilirim?​

Burs kimlere verilir?​

ÜNİVERSİTE ÖĞENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR.TÜBİTAK BurslarıTürk Eğitim Vakfıİstanbul Sanayi Odası Vakfıİstanbul Ticaret OdasıMilli Eğitim BakanlığıMehmet Zorlu VakfıToplum Gönüllüleri VakfıYÖK destek bursu nasıl alınır?YÖK destek bursu alma şartları neler? a) T.C. vatandaşı olmak. b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda, YÖK tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına yerleştirmede kullanılan puana göre ilk üç sırada yerleşmiş olmak.Hangi vakıf ne kadar burs veriyor?2021-2022 eğitim yılında VGM burs miktarlarında artış yapıldı. Bu artış ile ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.Nasıl burs alabilirim?Nereden burs alabilirim? Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermektedir.2021 Öğrenci bursu ne kadar?2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.Ibb burs başvurusu 2021-2022 ne zaman?Sevgili İstanbullumuz, 2021 – 2022 Eğitim-Öğretim yılında da “Genç Üniversiteli” eğitim desteğimiz devam edecektir. “Genç Üniversiteli” Eğitim desteğinin başvuruları 5 Ekim’de başlıyor.Yok Destek bursu kimlere verilir?YÖK tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim yılından beri ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi ve refahı için önemli olan alanlara öncelik tanımak suretiyle belli lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen öğrencilere “YÖK Destek Bursu” verilmekte. Burs artış oranı 2021 yılı ocak ayında YÖK tarafından değerlendirilecek.YÖK Destek Bursu 2021 başvuru ne zaman?Devlet Yükseköğretim Kurumları başvurmak istedikleri alanlar için 02-30 Temmuz 2021 (Saat17:00) tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/burslar adresinden başvuru yapacak olup, doldurulan formların elektronik hallerini Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza ulaştıracaklardır.Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs kimlere verilir?Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından …VGM bursu hangi bankaya yatıyor?Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube’sinden hesap açtırılabilir. Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açtıran öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabilirler.Kimden burs alabilirim?Gelin hep birlikte üniversitede yeni dönem başlarken başvurabileceğiniz burslara, burs veren kurumlar ve vakıflar listesine hep birlikte bakalım.Toplum Gönüllüleri VakfıTürk Eğitim VakfıÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği.Alarko Eğitim ve Kültür VakfıSabancı VakfıSütaşNef VakfıVehbi Koç VakfıBurs kimlere verilir?KİMLER KYK BURS ALABİLİR?Ön lisans öğrencileri,Lisans öğrencileri,İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

YÖK destek bursu nasıl alınır?​

YÖK destek bursu alma şartları neler? a) T.C. vatandaşı olmak. b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda, YÖK tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına yerleştirmede kullanılan puana göre ilk üç sırada yerleşmiş olmak.

Hangi vakıf ne kadar burs veriyor?​

Hangi vakıf ne kadar burs veriyor?
2021-2022 eğitim yılında VGM burs miktarlarında artış yapıldı. Bu artış ile ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

Nasıl burs alabilirim?​

Nasıl burs alabilirim?
Nereden burs alabilirim? Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermektedir.

2021 Öğrenci bursu ne kadar?​

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Ibb burs başvurusu 2021-2022 ne zaman?​

Sevgili İstanbullumuz, 2021 – 2022 Eğitim-Öğretim yılında da “Genç Üniversiteli” eğitim desteğimiz devam edecektir. “Genç Üniversiteli” Eğitim desteğinin başvuruları 5 Ekim’de başlıyor.

Yok Destek bursu kimlere verilir?​

Yok Destek bursu kimlere verilir?
YÖK tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim yılından beri ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi ve refahı için önemli olan alanlara öncelik tanımak suretiyle belli lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen öğrencilere “YÖK Destek Bursu” verilmekte. Burs artış oranı 2021 yılı ocak ayında YÖK tarafından değerlendirilecek.

YÖK Destek Bursu 2021 başvuru ne zaman?​

YÖK Destek Bursu 2021 başvuru ne zaman?
Devlet Yükseköğretim Kurumları başvurmak istedikleri alanlar için 02-30 Temmuz 2021 (Saat17:00) tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/burslar adresinden başvuru yapacak olup, doldurulan formların elektronik hallerini Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza ulaştıracaklardır.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs kimlere verilir?​
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından …
VGM bursu hangi bankaya yatıyor?​
Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube’sinden hesap açtırılabilir. Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açtıran öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabilirler.

Kimden burs alabilirim?​

Kimden burs alabilirim?
Gelin hep birlikte üniversitede yeni dönem başlarken başvurabileceğiniz burslara, burs veren kurumlar ve vakıflar listesine hep birlikte bakalım.
- Toplum Gönüllüleri Vakfı
- Türk Eğitim Vakfı
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği.
- Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
- Sabancı Vakfı
- Sütaş
- Nef Vakfı
- Vehbi Koç Vakfı

Burs kimlere verilir?​

Burs kimlere verilir?
KİMLER KYK BURS ALABİLİR?
- Ön lisans öğrencileri,
- Lisans öğrencileri,
- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Merhaba! Burs fırsatları hakkında merak ettiklerinizi detaylı bir şekilde yanıtlayayım:

1. **YÖK Destek Bursu:** Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi için önemli olan lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen öğrencilere verilir. Bu bursun alınabilmesi için T.C. vatandaşı olmak ve YÖK tarafından belirlenen lisans programlarına giriş sınavındaki puanına göre ilk üç sırada yerleşmiş olmak gereklidir.

2. **Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursları:** Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sürekli asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ve askeri okullardaki öğrencilere, ek süre öğrenim görenlere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verilmektedir.

3. **KYK Bursu:** Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere burs ve kredi desteği sağlanmaktadır. Ön lisans, lisans ve belirli durumlarda yüksek lisans/doktora öğrencileri bu destekten faydalanabilirler.

4. **Vakıflar ve Derneklerden Burslar:** Türk Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, Sabancı Vakfı, Sütaş, Nef Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı gibi kuruluşlar da burs imkanı sunmaktadır.

5. **Burs Miktarları:** 2021-2022 eğitim yılında VGM burs miktarlarında artış yapıldı. Ortöğrenim eğitim yardımı aylık 100 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600 TL olarak belirlendi.

6. **Başvuru Tarihleri:**
- **YÖK Destek Bursu:** Başvurular 02-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında YÖK websitesi üzerinden yapılabilir.
- **İBB Bursu:** "Genç Üniversiteli" eğitim desteği için başvurular 5 Ekim'de başlayacaktır.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başvuru süreçleri ve koşulları hakkında detaylı bilgi almak için ilgili kurumların resmi web sitelerini ziyaret etmenizi öneririm. Herhangi başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri