Nerde O Eski Ramazan'lar Diyesim Geliyor

haberci

Yeni Üye
Nerde O Eski Ramazan'lar
Eski Ramazanlar ve Eski Bayramlar Hakkında
Buyuklerimiz hep boyle soylemezlermiydi bizlere bizler merak etmezmiydik ne vardı ki eski Ramazanlarda eski bayramlarda fark neydi neden gecmişe boyle ozlemle bakıyorlardı annelerimiz Anneannelerimiz,buyuklerimiz bunu hep merak etmişimdir
Şimdi daha iyi anlıyorum ve aynı duşunceleri hissediyorum eskiden gercekten başkaydı Ramazan geceleri iftar sofraları imsak vakitleri ve Bayramlar Belki herşey aynı Bizler goremiyoruz hayata daha ciddi bakıyoruz acaba ondanmı cocukken hissettiğimiz guzellikleri hissedemiyoruz?
Onumuzde'deki gunlerde Mubarek Ramazan bayramı bir diğer adıyla Şeker Bayramı var acaba bizim hissettiğimiz mutlulukları icimizdeki coşkuyu cocuklarımız hissedebiliyorlarmı cok merak ediyorum bizlere Ailemizin gormeden rastgele aldıkları bir elbise bir ayakkabıya sevindiğimiz kadar seviniyorlarmı?
Şimdi cocuklar kendileri beğeniyorlar bizlere soz hakkı tanımıyorlar bile istedikleri olmayınca dunyaları yıkılıyor sanki doyumsuzlar kısacası ne alırsanız alın mutlu olmayı beceremiyorlar bunun suclusu elbetteki cocuklarımız değiller onları boyle yetiştiren bizleriz Neden herşeyin en guzeli en iyisi bizim cocuklarımızda olsun istiyoruz onları cok sevdiğimiz icinmi?
Peki o zaman demekki bizim ailelerimiz bizleri daha azmı seviyorlardı sorular arttıkca icinden cıkılmaz bir hal alıyor uzun lafın kısası
Elimizde olanlarla yetinmesini bilmeyi cokdan unutmuş bir toplum olduk malesef herşeyin daha iyisini daha fazlasını istiyoruz Allah Yardımcımız olsun
Umuyorum cocuklarımız Bayram coşkusunu Bayram sevincini bizler gibi iclerinde yaşarlar ve Bayramın tum guzelliklerini hissederler
Cocukken bayramlar bir başkaydı bizler hissedemesekde cocuklarımız icinde bu boyledir inşallah
Herkese Hayırlı Ramazanlar
Ve iyi Bayramlar diliyorumŞeker Tadında bir Bayram gecirmeniz dileğiyle
Eylul
9Ağustos2019

Eskiden yaşanan Ramazan ve Bayram günlerinin özlemi, büyüklerimizin anlattığı güzellikler ve yaşadıkları deneyimler üzerinde düşündüren bir konudur. Gerçekten de, geçmişteki Ramazan geceleri, iftar sofraları ve Bayramlar farklı bir ruha sahipti. Bu güzellikleri anımsamak ve onları yeniden yaşamak isteyen birçok kişi var.

Çocukluk dönemlerindeki mutluluk ve coşkuyu hissetmek yetişkinlikte bazen zor olabilir. Belki de hayata daha ciddi bakmaya başladıkça, çocukluk dönemindeki saf ve içten duyguları kaybetmiş olabiliriz. Ancak bu durum, çocuklarımızın aynı duyguları yaşamadığı anlamına gelmez.

Çocuklarımızın mutluluk kaynağı onların kendi seçtikleri şeyler olabilir. Elbette ki hepimiz çocuklarımızın en güzeli, en iyisi olmasını isteriz. Bu, onları sevdiğimiz için olduğu kadar, onların mutluluğunu ve refahını sağlamak adına da önemlidir.

Şimdilerde bazen çocuklarımızın doyumsuz olduğunu düşünebiliriz. Ancak bu durumun sorumlusu onlar değil, yetiştirilme şeklimiz ve sosyal etkenler olabilir. Toplum olarak her zaman daha fazlasını, daha iyisini isteyebiliriz, ancak elde olanlarla da mutlu olmayı bilmek önemlidir.

Önemli olan, çocuklarımıza sevgi, anlayış ve sabırla yaklaşmak ve onların da bayramın güzelliklerini içlerinde hissetmelerini sağlamaktır. Belki bizler çocukken yaşadığımız bayram coşkusunu aynı şekilde hissedemesek de, çocuklarımızın o masumiyet ve heyecanıyla bayramın tadını çıkarmalarına yardımcı olabiliriz.

Sonuç olarak, herkese hayırlı Ramazanlar ve şimdiden iyi bayramlar diliyorum. Umuyorum ki hepimiz, sevdiklerimizle birlikte şeker tadında bir bayram geçirir ve bu özel günlerin keyfini doyasıya çıkarırız.

Eylül Hanım, duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım bu bayram, sizin ve sevdiklerinizin hayatına mutluluk, huzur ve bereket getirir. Allah yardımcınız olsun.

Geri