Nepotizm yonetim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nepotizm yönetim nedir?​

Nepotizm, akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. Nepotizm kavramının Latince’de “Nepot” sözcüğünden geldiği, İngilizcede ise “Nephew” (yeğen) olduğu değişik çalışmalarda ifade edilmiştir.
Kamu kurumlarında nepotizm nedir sorunsalı amacı açısından ne tür araştırmadır?
Nepotizm, iş yerlerinde ve kamu kuruluşlarında başarıya değil kan bağına göre karar vermek, iltimas geçmek, torpil yapmak anlamına gelir. Daha yaygın kullanımıyla adam ve akraba kayırmak demektir.

Nepotizm nedir eksi?​

latince nepos kelimesinden türemiş bir kelime. ‘yeğencilik’. fin biliminsanları tarafından karınca kolonilerinde de geçerli olduğu ortaya çıkarılan, akrabaları kayırma güdüsü.
Favoritizm ne demek?
cinsel torpil: gönül/cinsel bağı sebebiyle kalifiye olmayan birini kayırmak.
Türk Dil Kurumu, bu kavramı arkadaş veya akraba kayırma” şeklinde açıklamıştır. Nepotizm kavramı, günümüzde akraba ve yakınların aynı işletmede işe alınması şeklinde ele alınmaktadır.
Iş akrabası nedir?
Nepotizm, özellikle iş yaşamında akrabalara yönelik yapılan kayırmaları ifade eden bir terimdir. Terimin kökeni, Katolik papalar tarafından yeğenlerini kilise içerisinde kardinallik gibi önemli pozisyonlara getirmelerine dayanmakta ve Latince yeğen anlamına gelen “Nepos” sözcüğünden gelmektedir.

Klientalizm ne demek?​

Klientalizm kavramı, siyasal otoritenin dağıtım ölçütlerine göre sunulan bir takım hizmetler ya da mallar karşılığında, siyasal destek talebinde bulunması şeklinde tanımlanabilir.
Pragmatik ne anlama gelir?
Pragmatik kelime anlamı olarak TDK açısından, ‘yararcı ve iş ile eyleme geçme’ biçiminde ifade edilmektedir. Fakat bu kelime felsefi açıdan bakıldığında daha derin bir anlama sahip. Bu doğrultuda pragmatik felsefi açıdan gerçeğin temel ölçütünün pratik değerler olduğunu savunur.

Arkaik ne anlama gelir?​

“Arkaik” terimi, arkeolojik olmayan biçimde daha genel olarak artık kullanılmayan, eski bir şeyi tanımlarken kullanılır: Dil biliminde arkaizmi ifade eder.

Geri