Nemli Düş Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nutella
1 yemek kaşığı toz supangle( isteğe bağlı )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 adet ceviz içi
20 adet vişne ( isteğe bağlı portakal kabuğu rendeside kullanabilirsiniz )
Üzerine :
Çikolata sos
Kırık fındık yahut ceviz içi
Nemli Hayal Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kek karma kabımızı alıyoruz.
Kabımızın içine yumurtalarımızı ve şekerimizi koyup güzelce çırpıyoruz.
Şeker ve yumurtanın özleşmesinden sonra sütümüzü,sıvı yağımızı ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
Başka bir tarafta öteki bir kabımıza tüm toz gereçleri koyuyoruz. Yapacağımız harcımızın içine eleyerek ekliyoruz.
Tüm materyalleri güzelce çırpıyoruz.
Hazır olan kek harcımızı kek kalınına almadan geride kalan vişnelerimizi, cevizimizi ve 1 kaşık nutellamızı ekleyerek harcımızı sonlandırıyoruz.
Kek kalıbımızı birinci evvel yağlıyoruz ve sonra unluyoruz. Bu türlü yaparsanız kekiniz çabucak çıkıcak. ( şayet yağlı kağıt kullanmıyorsanız)ben dikdörtgen silikon kek kalıbı kullandım.
Fırınımızı 160 dereceye ayarlıyoruz( turbo fan). 45/50 dakika aralığında pişirmeye bırakıyoruz. Pufpuf içi nemli hoş bir kek elde ediyoruz.
Pişen kekimizi bir çöp şiş yardımıyla denetim ediyoruz. Piştiğinden emin olduktan sonra soğumaya bırakıyoruz. ( kesinlikle 1 saat dinlendirin ).
Not: ben eliminde yazdan kalma vişnelerim olmasından ötürü koyuyorum isteginize bağlı olarak sizler ne dilek ederseniz kekimize ekleme yapabilirsiniz. Bu sizin hayaliniz. ).
Afiyet olsun……….
Nemli Düş Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nutella
1 yemek kaşığı toz supangle( isteğe bağlı )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 adet ceviz içi
20 adet vişne ( isteğe bağlı portakal kabuğu rendeside kullanabilirsiniz )
Üzerine :
Çikolata sos
Kırık fındık yahut ceviz içi
Nemli Hayal Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kek karma kabımızı alıyoruz.
Kabımızın içine yumurtalarımızı ve şekerimizi koyup güzelce çırpıyoruz.
Şeker ve yumurtanın özleşmesinden sonra sütümüzü,sıvı yağımızı ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
Başka bir tarafta öteki bir kabımıza tüm toz gereçleri koyuyoruz. Yapacağımız harcımızın içine eleyerek ekliyoruz.
Tüm materyalleri güzelce çırpıyoruz.
Hazır olan kek harcımızı kek kalınına almadan geride kalan vişnelerimizi, cevizimizi ve 1 kaşık nutellamızı ekleyerek harcımızı sonlandırıyoruz.
Kek kalıbımızı birinci evvel yağlıyoruz ve sonra unluyoruz. Bu türlü yaparsanız kekiniz çabucak çıkıcak. ( şayet yağlı kağıt kullanmıyorsanız)ben dikdörtgen silikon kek kalıbı kullandım.
Fırınımızı 160 dereceye ayarlıyoruz( turbo fan). 45/50 dakika aralığında pişirmeye bırakıyoruz. Pufpuf içi nemli hoş bir kek elde ediyoruz.
Pişen kekimizi bir çöp şiş yardımıyla denetim ediyoruz. Piştiğinden emin olduktan sonra soğumaya bırakıyoruz. ( kesinlikle 1 saat dinlendirin ).
Not: ben eliminde yazdan kalma vişnelerim olmasından ötürü koyuyorum isteginize bağlı olarak sizler ne dilek ederseniz kekimize ekleme yapabilirsiniz. Bu sizin hayaliniz. ).
Afiyet olsun……….
Nemli Düş Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı