- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 262.931
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Nemli hava nasıl olur?
Eğer ortamda, halen havaya katılmaya çalışan su buharı olduğunda, buhar yoğuşarak sıvı hale geçecektir. Yağmur oluşumu bu şekilde olur. Bağıl nem, ne kadar yüksek olursa yağmur yağma olasılığı artacaktır. Sıcaklık, havanın nem tutma kapasitesini arttırdığı için nemli hava oluşmasında etkilidir.Bronşite nemli hava iyi gelir mi?
Nemsiz olan ve kuru olan ortamların havası kişilerin solunum sıkıntılarının artmasına neden olur. Bulunulan ortam doğal nemlendiricilerle, doğru nem oranında nemlendirilmelidir. Nemli hava kişinin çok daha rahat nefes almasını sağlar ve öksürük nöbetlerini giderir.Fakat soğuk günlerde havada bulunan su moleküllerinin sayısı çok azdır. Böylece, su molekülleri vücudumuzdan belli bir miktar vücut ısısını alıp götürse bile onu hissedemeyiz. nem de sadece tropiklerdeki sıcak havada bulunur. Soğuk havada ise çok az nem vardır.
Havaya da içinde bulunduğu nem durumuna göre nemli hava, rutubetli hava isimleri verilir. Hava, daima az veya çok miktarda bir nem ihtiva eder. Sıcaklık ne kadar çok, hava ne kadar hareketliyse, bu nem’i temin eden buharlaşma o kadar fazla olur. Nem hissedilen sıcaklık üzerinde doğrudan etkisi vardır.
Nem nasıl meydana gelir?
Nem Nasıl Oluşur? Nem buharlaşma ve bitkilerinin terlemesi ile ortaya çıkan su buharı yoluyla oluşur. Atmosferde oluşan nemin büyük çoğunluğu, yeryüzü sularının buharlaşmasıdır. Nem sıvı haldeki suyun, gaz hale dönüşmesine verilen addır.
Nem insanı nasıl etkiler?
Nemin artmasının yarattığı en büyük tehlike insanların terlemesini önlemesi. Sıcaklara karşı vücudun iki önemli savunma mekanizması var. Bunlardan bir tanesi derideki damarların genişlemesi, diğeri ise deri vasıtasıyla vücuttan su atılması. Nem arttığı zaman vücuttan su atılması bozuluyor.
Nemli hava insana zarar verir mi?
Sıcak ve nemli havanın insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Sönmez Duman “Çok sıcak ve nemli havalarda 37 dereceye kadar normal kabul edilen vücut ısısı, 40-41 dereceye kadar yükselebilir. Bu da hücrelerde özellikle de beyin hücrelerinde tahribat yapabilir” dedi.Nem halsizlik yapar mı?
Oksijenlenme azlığı, aşırı halsizlik ve yorgunluk, isteksizlik, baş dönmeleri, dengesizlikler, genel yorgunluk hali, kişinin sabahları uykudan kalkmakta zorlanması, yaygın kas ağrıları, hazımsızlık, aşırı sinirlilik hali ve cinsel isteksizliğe neden oluyor.Evde olması gereken nem oranı uzmanlar tarafından ortalama yüzde 65 olarak öneriliyor. Nem oranının yüzde 35-40’lara düşmesi durumunda oda içindeki hava sertleşiyor. Düşük nemli ortamların virüs ve bakteriler için, yüksek nemin ise akarlar ve mantarların üremesi için ideal ortam sağladığı ifade ediliyor.