Nemlendirici icinde ne olmamali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nemlendirici içinde ne olmamalı?​

Kozmetik ürünü alırken bu maddelerden uzak durun!
- Vazelin. Kozmetik ürünlerinin içeriğinde çokça bulunan vazelin cilt üzerinde birikme yaparak hücre yaşlanmasına ve çeşitli sorunlara yol açıyor.
- Dioksin.
- Sodyum Sülfat.
- Paraben.
- Silikon.
- Cetyl Alkol.
- Triclosan.
- Talk Pudrası
Yüz ne sıklıkla nemlendirilmeli?
Her sabah yüz, boyun ve dekolte bölgesi temizlenerek, tonik sürülmeli ve kurulandıktan sonra nemlendirici kullanılmalıdır. Şu husus çok önemlidir: Cildinizin derin nemlendirilmesini istiyorsanız, ılık suyla yıkadıktan sonra tam kurulamadan, nemli iken bu tür ürünleri gerek yüzünüze veya vücudunuza sürmelisiniz.
Cildimizi neden Nemlendirmeliyiz?
Cildi yeterince nemlendirmenin en önemli etkileri arasında yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmak bulunuyor.

Kremlerin içindeki maddeler nelerdir?​

Kremler, cildi dış etkenlerden korumak ve yumuşak tutmak amacıyla üretilen güzel kokulu ve faydalı merhemlerdir. İçeriklerinde yağlı maddeler, koku vermesi için esanslar ve deriye faydalı olacak vitaminler bulunur. Çoğunlukla yağ içeren vazelin, badem yağı, gliserin, bal mumu ve lanolin kullanılarak yapılır.
Kozmetik ürünler zararlı mı?
Toksik maddelerle yüklü kozmetik ürünler vücudun hormonal dengesine zarar verirler. Cildimiz fazla yağ üretir ve gözeneklerin içine dolarak tıkanmalarına sebep olurlar. Bu akne oluşmasına davetiye çıkarmak demektir! Ayrıca cilt kimyasallar tarafından kaplandığından toksinlerin atılması engellenmiş olur.
Nemlendirici ne işe yarıyor?
Nemlendiriciler, su ve yağ bazlı içerikleriyle cilt hücrelerinin kendisini yenilemesinde etkili olurlar. Hücre zarı gliko-protein yapısındadır. Hücre içi sıvının büyük bir kısmı mineral ve sudan oluşmaktadır. Hücre su kaybettiğinde genelde kırışıklık, sarkma ve elastikiyette kayıp gibi problemler oluşabilir.

Kremlerin içinde sperm var mı?​

Ama şimdi koyun cenini ya da sentetik cenin kullandığını söyleyen markalar var. Anti-aging kremlerinin sperm içerenleri bulunuyor. Çünkü hücreler canlı ve vitaminli. Kimyasal isimleri ise ‘Cetyl palmitate 15 (cetylesters wax), cetaceum, spermaceti’ şeklinde.
Kozmetik maddelerinin insan sağlığına ne gibi zararları vardır?
Ne yazık ki bugün piyasada bulunan ve büyük beğeni toplayan kozmetiklerin çoğu sentetik ve toksik maddeler barındırmaktadır….Zararları
Petrolatum kanser yapar mı?
Likit parafin (petrolatum, paraffinum liquidum): Cildin yumuşak ve parlak görünmesi için kullanılan petrol türevidir. Ciltteki gözenekleri tıkayan bu madde toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasını engeller. Toksik, alerjen ve kanserojen etki yapar.

D panthenol zararlı mı?​

D-Panthenol, genellikle baldan elde edilen pantotenik asitten (B5 vitamini olarak bilinir) türetildiği için sürdürülebilir, çevre dostu bir üründür.
Bir ürünün kimyasal olduğunu nasıl anlarız?
– Kırmızı renkli olanlar ürünün p’in üzerinde kimyasal içerdiğini gösterir. – Yeşil renkli karecikler ise ürünün 0 doğal etken maddeler içerdiğini gösterir. Yeni bir kozmetik ürün alırken sadece bu kareciklere bakarak ürünün ne oranda kimyasal içerdiğini anlayabilirsiniz.
Ucuz kozmetik kullanımı; cildi yıpratır, solunumunu engeller, çeşitli lekelere neden olur. Hatta böyle ucuz kozmetik ürünlerin içinde kanstrojen maddeler bulunmaktadır. Bu nedenle ya doğal ürünler kullanılmalı, ya kaliteli ürünler kullanılmalıdır. Orta kesime hitap eden kozmetik markalarıda vardır.
PEG 32 Zararlı mı?
PEG Zararları PEG-8 ve PEG-32 ‘de 1,4-dioksan bulunur ve kanserojendirler. Böbrek, karaciğer, merkezi sinir sistemi üzerine etkisi vardır.

D panthenol nasıl kullanılır?​

D-Pantenol %75W (Provitamin B5) Derideki iritasyon, kepek gibi cilt problemlerine karşı kullanılan vitamin. Şampuan, Jöle, Krem, Duş jeli, Islak mendil, Pişik kremi gibi ürünlerde %0,1-0,3 kullanılır.
Bir kozmetik ürünün doğal olduğunu nasıl anlarız?
Bir ürün paketlenmişse organik ürün olduğunu üzerindeki etiketinden ve etiketinde bulunması gereken; organik tarım logosu, kontrol ve sertifika kuruluşu kodu ve logosu, Yönetmeliğe göre üretildiğine dair ifade ve sertifika numarasını bakarak anlarız.
Temiz içerik ne demek?
Temiz kozmetik veya temiz içerikli kozmetikler de, tıpkı organik besinler gibi bazı zararlı katkı maddelerini içermeyen kozmetiklerdir. Kozmetik alırken etiketlerde bulunan maddeleri incelemeniz, sağlığınız açısından büyük önem taşımakta.
 
Geri
Üst