AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nelerin log kaydi tutulur?

Editör

Yeni Üye

Nelerin log kaydı tutulur?​

Devletler sanal mecralardan yürütülen işlerin ve anlaşmaların güvenliği için log kaydı tutmayı zorunlu kılmışlardır. Ülkemizde deher kurum ve kuruluş diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi log kaydı tutmak zorundadır. Bunun yanında işletmeler mevcut olan en az iki yıllık log kayıtlarını arşivlemek ile yükümlüdürler.

Log kayıtları nasıl incelenir?​

Bunun için Bilgisayarım > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyicisi > Windows Günlükleri Kısmından Bilgisayarımızdaki An ve An Günlükleri görme imkanımız vardır.

Yazılım loglama nedir?​

Yazılım loglama nedir?
Öncelikle log kelimesi kayıt anlamına gelmektedir. Loglama işlemi ise bu kayıtlar ile dijital hareketlerin tutulma işlemine denir. Gelişen teknoloji ile yazılımlar, işletim sistemleri, IOT cihazları gibi elektronik sitemler üzerinde yapılan her işin kayıtlarının tutulmasıdır.

Log dosyaları nasıl bulunur?​

Bilgisayardan yapılan tüm geçmiş işlemlerin görülebildiği log kayıtlarını peki biz nerden görebiliriz? Bunun için Başlat ve sonra Çalıştır yazdıktan sonra kutucuğa Eventvwr.msc yazıp enter a bastığımızda bilgisayarımıza ait log kayıtlarına ulaşabiliriz.

Modem log tutar mı?​

ASUS Türkiye ekibi tarafından yayınlanan yeni beta güncellemesinde Türkiye 5651 sayılı kanun gereği artık LOG tutma işlevini gerçekleştirmesi gerektiği yayınlandı.

Bilgisayar log ne demek?​

Bilgisayar log ne demek?
Log, meydana gelen olayların ve hareketlerin kayıt altına alındığı dosyalardır. Yazılımlar, işletim sistemleri ve web, sunucuları olmak üzere birçok alanda loglar aktif olarak kullanılmaktadır.

Log Başlat ne demek?​

Loglama internet vb. ağlarda istek yapan cihaz ile istek yapılan cihazın arasındaki trafik bilgilerinin kayıt altına alınmasıdır. Loglama iletişim sağlayan tüm elektronik cihazlar için önemli olduğu gibi güvenlik açısında da siber olayların tespiti için zorunludur.

Log uzantılı dosyalar nedir?​

LOG dosya uzantısı birden çok program ve işletim sistemleri tarafından kullanılan bir günlük dosyası için kullanılmaktadır. Her yapılan aktivitesi için bilgisayar programları tarafından tutulan kayıtların olarak hareket eder. Bir bilgisayarın faaliyetinin kaydedilmesi olayları günü işleme onun gün için geçerlidir.

Log kaydı, bir sistemde gerçekleşen olayların ayrıntılı bir şekilde kaydedildiği dosyalardır. Devletler ve kurumlar, güvenlik ve denetim amacıyla log kaydı tutmayı zorunlu kılmaktadır. Log kaydı tutulan sistemler arasında yazılımlar, işletim sistemleri, IoT cihazları ve ağ cihazları bulunmaktadır. Log dosyaları genellikle olay görüntüleyicisi gibi araçlar kullanılarak incelenir ve yönetilir.

Bir bilgisayarın log kayıtlarını incelemek için genellikle "Bilgisayarım > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyicisi" gibi adımlar izlenir. Bu sayede bilgisayarınızdaki günlük olayları görüntüleyebilirsiniz.

Yazılım loglama, yazılımların, işletim sistemlerinin ve diğer elektronik sistemlerin üzerinde gerçekleşen her türlü işlemi kaydetme işlemidir. Bu kayıtlar, dijital hareketlerin tutulmasını sağlar ve güvenlik, hata ayıklama ve denetleme gibi amaçlarla kullanılır.

Modemler genellikle log tutar ve bu log kayıtları üzerinde değişiklikler yapılabilir. Türkiye'de 5651 sayılı kanuna uygun olarak modemlerin log tutması gerekebilir. Loglama, iletişim sağlayan elektronik cihazlar için önemlidir, çünkü bu sayede ağ trafiği izlenebilir ve güvenlik açısından siber olaylar tespit edilebilir.

Log uzantılı dosyalar, genellikle günlük dosyaları anlamına gelir ve birçok program ve işletim sistemi tarafından kullanılır. Her bilgisayar programı, faaliyetlerini log dosyalarında kaydederek kullanıcıya bilgi sağlar ve sorunların giderilmesine yardımcı olur.

Geri