- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 232.804
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Nektarin ile neler yapılır?
Nektarin suyu, nektarin şerbeti veya buz gibi bir nektarin aromalı soğuk çay. Bu içecekleri kolayca evde hazırlayıp sağlıklı içecekler tüketiyor olmanın keyfi de ayrı! Şeker oranını dilediğiniz gibi tutarak damak zevkinize uygun karışımlar elde edebilirsiniz. Yanına eşlikçi meyveler ekleyebilirsiniz.Nektar suyu nasıl yapılır?
Ev Yapımı Meyve Suyu/Nektari Tarifi için meyveleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp kesiyoruz. Tüm malzemeleri tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. Meyveler iyice yumuşayıncaya kadar kaynadıktan sonra blender dan geçiriyoruz. 1-2 dk. kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.Meyveleri çöplerinden ayıklayın kabuklarını soymanıza gerek yok ,ben sadece şeftalinin kabuğunu soydum, tüylü olduğu için. İstediğiniz büyüklükte doğrayın, bütün meyveleri yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan meyveleri blender ile püre haline getirin, limon suyunu ekleyin. 10 dk kaynatıp altını kapatın.
Nektarin şeftali mi?
Şeftali nektarine göre daha tüylüdür. Nektarin şeftaliye göre aroması daha fazla olan bir meyvedir. Nektarin şeftaliye göre daha ufaklı bulunur. Şeftali nektarine göre bol sulu ve daha tatlıdır.
Beyaz Nektarin ile ne yapılır?
Nektarin Fidanı Bayramiç Beyazı, Beyaz Nektarin, +120 cm,…
Beyaz Nektarinden ne yapılır?
şarap ve rakının yanında süper gider. ayrıca eminim turşusu yapılsa rakıyla o da çok iyi gider. bu nedenle sağlığa çok faydalıdır. muhteşem bir kokuya sahip acaip lezzetli tanrısal meyve.Nektarin şurubu nasıl yapılır?
Öncelikle nektarinleri soymadan çekirdeklerini ayıklayıp gelişigüzel tencereye doğruyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp bi beş on dk kadar kaynamaya devam ediyoruz. Damak tadımıza göre şekeri ayarlıyoruz. Be blenderdan geçirip hepsini eziyoruz.Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
Meyve suyu konsantresi nasıl elde edilir?
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Konserve şeftali suyu nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Şeftalileri tüyleri gidene kadar yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün,
- Derin bir tencereye alıp kapağını kapatın,
- Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar arada alt üst ederek kaynatın,
- Kaynar haldeyken blenderdan geçirin,
- Şekerini ekleyip karıştırın ve 5 dk. daha kaynatın,
Beyaz Nektarin hangi meyvelerden oluşur?
Erik ve şeftalinin aynı dalda aşılanmasından meydana geldiği bilinen nektarin birçok hastalığa iyi gelmektedir. Tüysüz şeftali diye kendini halk arasında tanıtmıştır. Fakat şeftaliyi ısırdığınızda dudaklarınızda oluşan o tatlı kaşınma nektarin meyvesi yerken olmayacaktır.Nektarinden Reçel nasıl yapılır?
Nektarin Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?- Reçelimiz için öncelikle nektarinleri yıkayıp kabuk kısmını soymadan doğruyoruz.
- Tencereye doğradığımız nektarinleri koyarak üzerine 1 kilo şekeri ilave edip bekletiyoruz.
- Gece bu şekilde hazırlarsanız sabaha şeker iyice sulanacaktır ve pişirmeye geçebilirsiniz.
Ev Yapımı Şeftali Nektarı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Her 1 adet orta boy şeftali için 1 su bardağı su ve her 6 adet şeftali için 1 su bardağı şeker kullanılacak.
- Yumuşamaya başlayınca şeker ilave edilir ve 4-5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve süzgeçten geçirilir ve çırpıcı ile çırpılır.