Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nektar ile %100 meyve suyu arasındaki fark nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Meyve turevli icecekler, icerdikleri meyve oranına gore dort ana kategoriye ayrılmaktadır Bunlar meyveye yakınlık sıralarına gore meyve suyu, meyve nektarı, meyveli icecek ve aromalı icecektir

Bunlardan meyve suyu tumuyle meyveden oluşan bir icecektir ve Turk Gıda Kodeksine gore meyve oranı %100'dur

Her meyve %100 meyve suyu işlemeye uygun değildir Portakal, elma, nar, armut vb meyveler doğrudan ya da tek başına %100 meyve suyu işlemeye uygun meyvelerdir Ancak bazı meyve turleri, doğal yapılarından dolayı, tek başına %100 meyve suyu olarak uretilmeye ve tuketilmeye uygun değildir Bu tur meyvelerin suyu; ya kayısı ve şeftalide olduğu gibi kıvamı koyu olduğundan ya da vişne, limonda olduğu gibi tadı cok ekşi olduğundan % 100 tuketime uygun değildir Bunların belirli miktar su ile seyreltilmesi ve su ile bozulan tat dengesinin şeker vb maddelerle yeniden kurulması zorunludur Bu gruba meyve nektarı denilmektedir Nektarlara eklenmesine izin verilen şekerin maksimum miktarı ve minimum meyve oranı yasal olarak Turk Gıda Kodeksi'nde belirlenmiştir Bunların meyve oranı meyvesine gore değişmekle birlikte %25 ile 99 arasındadır Orneğin; limon nektarında bu oran %25, vişne nektarında %35, kayısı nektarında %40, şeftali nektarında %50'dir Bunların belirli oranda karışımı ile %100 coklu meyve suyu da elde edilebilmektedir
 
Geri
Üst