AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neither nor olumsuz mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Neither nor olumsuz mu?​

Bir cümlede iki (veya daha fazla) öğeye değinmek, ikisinin de cümlenin fiiline göre olumsuz olduğunu ifade etmek için genelde “neither… nor” kalıbı kullanılır.

Ingilizce olumsuz cümle nasıl kurulur?​

İngilizce Negatif Cümle Nasıl Kurulur?
- İngilizce negatif yani olumsuz cümle kurmak için fiili ya da yardımcı fiili not ekini getirerek olumsuz yapmak gerekir.
- I see: Görüyorum.
- I can not see: Göremiyorum.
- I don’t see: Göremedim.

Almanca olumsuz cümle nasıl kurulur?​

Almanca olumsuz cümle nasıl kurulur?
Kein ile ein içeren cümleler olumsuz hale getirilir. Belirsiz artikel olarak ein kullanılmış bir cümle olumsuz yapılmak için kein, eine kullanılan ifadeler de ise keine formatında kullanılır ve cümleye olumsuz bir anlamı katar.

Neither nor nasıl kullanılır?​

Neither nor nasıl kullanılır?
(‘Beni ikisinden hiçbiri aradı’ / Beni ikisi de aramadı.) Neither nor kullanımı ‘ne o, ne o’ anlamına gelmektedir. Ne kitap okudum, ne de sinemaya gittim gibi.

Neither ne de ek?​

‘neither/nor’ bağlaç olarak kullanılıp Türkçeye çevirildiğinde ‘ne bu… ne de o’ anlamına gelir.

İngilizce olumsuz cümleler nedir?​

Olumsuz cümlelerde yardımcı fiil (am,is,are, was,were,did,will etc.) “not” eki alır. Hatta bu not eki kısaltılarak “’nt” şeklinde de yazılabilir. Olumlu cümlelerde yardımcı fiil genelde olmaz ve herhangi bir şekilde “not” eki almaz.

Dont neyin olumsuzu?​

Dont neyin olumsuzu?
Olumlu bir geniş zaman cümlesi yapısı şöyledir: Zamir + Fiil+ ….. Ancak olumsuz bir geniş zaman cümlesinde ise zamirden sonra don’t veya doesn’t kullanılır.

Almanca cümle nasıl kurulur?​

Almanca cümle nasıl kurulur?
Bu durum İngilizce için söz konusu olmadığı gibi Almanca için de söz konusu değildir. Almanca ana cümle kurmak istiyorsanız, İngilizce’de olduğu gibi “Özne + Fiil + Nesne” sıralamasına sadık kalmanız gerekecektir. “Die Ritterin tötet einen Drachen.”

Almanca soru nasıl sorulur?​

Bu tarz sorular W-Fragen olarak adlandırılır. Yaygın olarak aşağıdaki soru zamirleri kullanılır. wer?…
🔊 | Wer ist dieser Herr? Bu bey kimdir?
🔊 | Wo wohnen Sie? Nerede oturuyorsunuz?
🔊 | Wohin gehst du? Nereye gidiyorsun?
🔊 | Woher kommen Sie? Nereden geliyorsunuz?
🔊 | Wie kommst du auf diese Idee? Bu kanıya nasıl vardın?

"Neither nor olumsuz mu?" konusunda genel bir değerlendirme yapabiliriz. İngilizce ve Almanca dilinde olumsuz cümle kurma konusuna da değinmişsiniz.

Öncelikle "neither nor" yapısının Türkçe'ye çevrildiğinde "ne bu ne şu" gibi bir anlama geldiğine dikkat çekmişsiniz. Bu yapı, cümlede iki unsurun da olumsuz olduğunu belirtmek için kullanılır.

"İngilizce olumsuz cümleler nedir?" konusunda negatif cümlelerin yardımcı fiilin "not" eki almasıyla oluşturulduğunu belirtmişsiniz. Örneğin, "I can see" cümlesini olumsuz hale getirmek için "I cannot see" ya da kısaltılmış şekliyle "I can't see" şeklinde kullanılabilir.

Almanca'da olumsuz cümlelerde "kein" kelimesi ile olumsuzluk ifade edildiğini ifade etmişsiniz. Bu durum, belirsiz bir isimden sonra "kein" kullanılarak gerçekleştirilir.

Son olarak, Almanca cümle kurma ve soru sorma konularına da değindiniz. Almanca cümle yapısının "Özne + Fiil + Nesne" şeklinde olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca Almanca'da soru sormak için belirli soru kelimeleri kullanıldığını ve W-Fragen (who, where, when, why, what) tipinde soru yapılarının mevcut olduğunu da paylaştınız.

Bu konuların detaylıca açıklanması ve örneklerle desteklenmesi oldukça faydalı olmuş. Elinize sağlık!

Geri