AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Neither nor nasil kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Neither nor nasıl kullanılır?​

either ve neither sözcüklerinin zamir olarak kullanıldığı tüm durumlarda cümle yapısı aşağıdaki gibidir: Önce of + noun sonra ise either/neither gelir. Zamir olarak kullanıldıklarında either “biri ya da diğeri”, neither ise “ne biri ne de diğeri” anlamını taşır.

Either or neither nor nedir?​

Either or neither nor nedir?
Neither nor kullanımı ‘ne o, ne o’ anlamına gelmektedir. Ne kitap okudum, ne de sinemaya gittim gibi. Either or ifadesi ise, ‘ya o, ya o’ anlamına gelmektedir.

Neither nor ne anlama gelir?​

‘Neither nor’ ise ‘ne o… ne de bu’ anlamına gelir. Bu iki yapının anlamlarını öğrendiğimize göre örneklerle farklı durumlarda nasıl kullanılabileceklerini inceleyebiliriz.

Nor nasil kullanilir?​

Nor nasil kullanilir?
Neither/Nor – Birlikte kullanıldıklarında açıklamanın her iki yönünü de olumsuzlaştırırlar. Örnek: Neither the blue one nor the red are available in size 4 (4 ebatında ne mavi ne de kırmızı renk mevcut). I will neither call you nor send you a message before midnight (Gece yarısından önce ne ararım ne de mesaj çekerim).

Neither den sonra ne gelir?​

Önce of + noun sonra ise either/neither gelir. Zamir olarak kullanıldıklarında either “biri ya da diğeri”, neither ise “ne biri ne de diğeri” anlamını taşır.

Me neither nasıl kullanılır?​

Me neither nasıl kullanılır?
‘me too’ and ‘me neither’ En basit haliyle olumlu bir ifadeyi onaylamak için ‘me too’, olumsuz bir ifadeyi onaylamak içinse ‘me neither’ kullanılabilir.

Either olumlu mu olumsuz mu?​

Olumlu cümlelerde “ben de, sen de, o da” gibi anlamlar ifade etmek için too, either, neither ve so kelimeleri kullanılır. Bu kelimeler genel anlam olarak karşı tarafı onaylamak için kullanılmaktadır.

Denizcilikte nor ne demek?​

Denizcilikte nor ne demek?
nor kibrista yapilan bir peynir cesidi. kis. nuclear organizer region. denizcilik terimi olarak, “notice of readiness” yani hazırlık mektubu anlamında kullanılır. gemi kaptanı, bu mektupla birlikte gemisinin yükleme/tahliye icin tamamen hazir oldugunu imzali olarak acenteye teyit eder ve zaman sayimi baslar.

Nor eki ne demek?​

denizcilik terimi olarak, “notice of readiness” yani hazırlık mektubu anlamında kullanılır.

Me neither nerede kullanılır?​

Me neither nerede kullanılır?
Her iki kalıp da Türkçe’ye “ben de” olarak tercüme edilir. Ama şöyle bir ayrıntı var; eğer bize söylenen cümle olumlu ise, o cümleye katıldığımızı söylerken “me too” deriz. Ama eğer cümle olumsuz ise ve o olumsuz cümleye katıldığımızı belirteceksek “me neither” deriz.

Unless nerede kullanılır?​

Unless çoğunlukla type 1 ile ve olumsuz cümlelerde kullanılır. Örnek: You can’t get a job unless you’ve got experience. = Tecrüben olmazsa bir iş bulamazsın. Örnek: Most wild animals won’t attack unless they are provoked.

Me Too ne zaman kullanılır?​

Me Too ne zaman kullanılır?

Merhaba! "Me too" ifadesi genellikle bir olumlu ifadeyi kabul etmek veya desteklemek için kullanılır. Örneğin, biri "Ben pizza yemeyi seviyorum." dediğinde ve siz de pizza sevdiğinizi belirtmek istediğinizde "Me too" diyebilirsiniz. Bu durumda karşı tarafın ifadesini onaylamış olursunuz. "Me neither" ise genellikle bir olumsuz ifadeyi kabul etmek veya desteklemek için kullanılır. Örneğin, biri "Ben karpuz sevmiyorum." dediğinde ve siz de karpuzu sevmediğinizi belirtmek istediğinizde "Me neither" diyebilirsiniz. Bu durumda karşı tarafın olumsuz ifadesini paylaşmış olursunuz. Umarım açıklamalarım faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri