AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Negro neden G harfini cikardi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.658
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Negro neden G harfini çıkardı?​

Negro bisküvilerinin isimlerinin değiştirilmesi altında yatan sebep ABD ve Avrupa’da yüzyıllardır süregelen ırkçılığa ve bu ırkçılığı andıran kelime olmasına dayanıyor. Eti markasının bilinen kakaolu bisküvilerinden olan Negro markasında isim değişikliğine gidildi.

Eti Negro neden eti Nero oldu?​

Türkiye’nin önde gelen gıda firmaları arasında olan ETİ, yıllardır “ETİ Negro” olarak çıkardığı bisküvi çeşidinin isminde değişikliğe gitti. Değişikliğin sebebi ise birçok ülkede ve dilde ‘Negro’ kelimesinin siyahlara yönelik ayrımcılığı ve ırkçılığı ifade etmesi.

Negro bisküvi ilk ne zaman çıktı?​

Negro bisküvi ilk ne zaman çıktı?
Eti on Twitter: “Kakaolu bisküvi deyince ilk akla gelen marka olan Eti Negro’nun çıktığı 1990 yılında hangisi yaşanmıştır?

Negronun adı değişti neden?​

Negronun adı değişti neden?
Eti, 1990 yılında piyasaya sürdüğü ‘Negro’ markasının adında değişikliğe gitti. ‘Negro’ yeni dönemde tüketiciyle İtalyancada ‘siyah’ anlamına gelen ‘Nero’ ismiyle buluşacak. ‘Negro’ kelimesinin, dünya genelinde siyahi insanlara yönelik ırkçı hakaret olarak kullanılmasından dolayı bu kararın verildiği aktarıldı.

Negro bisküvi hangi ülkenin?​

Bisküvinin yeni adı, İtalyancada ‘siyah’ anlamına gelen Nero oldu. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan ve birçok ülkede hizmet veren Eti, uzunca bir süredir bir ürününün adı nedeniyle eleştiriliyordu. Şirketin bu ürünü, uzun yıllar önce piyasaya sürülen ‘Negro’ isimli bisküvisiydi.

Negro başka kültürde ne demek?​

Negro, Türkçe anlamı zenci demektir. Negro kelimesi köken itibariyle Latin ve Yunan dillerinden olup Avrupa dışındaki “beyaz olmayan” toplumlar için kullanılmıştır. Tam olarak önce hangi topluluğa dendiği tartışmalıdır. Yerine göre yerli Amerikalılar, Afrikalılar ve esmer Asyalılar için kullanıldığı bilinmektedir.

Ülker Negro ne zaman çıktı?​

Ülker Negro ne zaman çıktı?
Türkiye’de en çok tüketilen markalardan biri olan Eti, 1961 yılında kuruldu. Kakaolu bisküvisiyle beğenilen bir tada sahip olan Negro ise 1990 yılında üretime geçmiştir.

Negro kimin malı?​

Negro kimin malı?
Eskişehir merkezli gıda şirketi Eti, ‘Negro’ isimli bisküvinin adının adının değiştiğini açıkladı. Eti, ‘Negro’ bisküvilerinin adını ‘Nero’ olarak değiştirdi.
Negro olayı nedir?​
19. yüzyılda afrikalı kölelerin güney amerika eyaletlerinde özellikle alabama’da köle olarak çalıştırılınca amerikalı toprak sahipleri kendilerine aşağılama deyimi olarak kullanırdı. tam çevirisi ‘zincirli siyah pis köle’ anlamına gelir.
Negro başka ülkede ne demek?​

Negro hangi kültürde ayrımcılık ifade ediyor?​

Negro hangi kültürde ayrımcılık ifade ediyor?
İspanyolcada siyah rengi ifade eden negro kelimesi, ülkemizde tüketiciler nezdinde kakaolu bisküvinin adı haline gelmiştir. İnsan hakları ve tüm insani değerlere aykırı şekilde ten rengi sebebiyle ayrımcılık, ne yazık ki küreselleşen dünyada halen en büyük sorunlar arasında yer almaktadır.
 
Negro bisküvilerinin adının değiştirilmesiyle ilgili bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Eti'nin, uzun yıllardır piyasada bulunan Negro bisküvisinin adını ırkçılık ve ayrımcılık içeren bir kelime olması sebebiyle Nero olarak değiştirdiğini biliyoruz. Bu adım, siyahi insanlara yönelik negatif çağrışımların önüne geçmek ve daha duyarlı bir yaklaşım sergilemek amacıyla atılmış önemli bir adımdır.

Negro kelimesinin İspanyolca'da siyah rengi ifade etmesiyle ülkemizde kakaolu bisküviyi temsil etmesi arasında büyük bir farklılık olduğu açık. İnsanların ten renklerine dayalı ayrımcılık yapılması, insan haklarına tamamen aykırı bir durumdur ve bu tür olumsuz kalıpların değiştirilmesi önemlidir.

Eti ve diğer gıda firmalarının, marka isimlerinde ve uygulamalarında ırkçılığa veya ayrımcılığa sebep olabilecek unsurlardan kaçınması, toplumsal duyarlılığın artması ve daha adil bir dünya için önemlidir. Irkçılığa karşı mücadelede, bilinçlenme ve saygı temelli bir yaklaşım benimsenmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst