AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nefroloji bolumune nasil randevu alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nefroloji bölümüne nasıl randevu alınır?​

Devlet hastanelerinin nefroloji bölümünden alacağınız randevu için 182’yi arayarak randevu alabilirsiniz.

Nefroloji ne için?​

Nefroloji, böbrek hastalıklarıyla ilgilenen bir tıp bilimi dalıdır. Nefroloji; Yunanca nephros “böbrekler” ve ology “çalışma” anlamına gelen bir terimdir. Nefrolog böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları konusunda uzmanlaşmış uzman doktordur.

Nefroloji doktoru olmak için ne gerekli?​

Nefroloji doktoru olmak için ne gerekli?
Nefroloji uzmanı olmak için ilk olarak 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu olmak gerekir. İkinci aşamada nefroloji uzmanı adayının, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) girmesi ve dahiliye branşını kazanması gerekir.

Prof Dr Nüket Rüzgaresen hangi hastanede?​

Zorunlu hizmetimi Ağrı Devlet Hastanesi’nde yaptığım sırada Doçentlik ünvanını aldım. 2012 yılında Ailevi Akdeniz Ateşi ile ilgili yaptığım bir araştırma nedeniyle Avrupa Nefroloji Derneği tarafından ödüle layık görüldüm. Zorunlu hizmet sonrası Turgut Özal Hastanesi’nde Doçent ve Profesör olarak görev yaptım.

Direkt nefroloji randevu alınabilir mi?​

İç hastalıklarının bir yan dalı olan nefroloji bölümü için özel veya devlet hastanelerinden direkt sıra almak mümkündür.

Nefroloji muayenesi nasıl yapılır?​

Nefroloji muayenesi nasıl yapılır?
Nefrolojik ürolojik teşhis amacıyla; ayrıntılı böbrek ve idrar kesesi ultrasonografisi, sistosentez, idrar numunelerinin makroskopik ve mikroskopik muayeneleri ve biyopsi prosedürleri Anabilim Dalı Kliniklerinde gerçekleştirilmektedir.

Nefrolojiye Ne zaman gidilir?​

Normal böbrek fonksiyonlarının incelenmesi, böbrek hastalıklarının nedenleri ve tanıları, akut veya kronik böbrek hastalıklarının tedavisi,böbrek fonksiyonunun korunması ve böbrek nakli gibi çok çeşitli tıbbi disiplinler nefrolojinin kapsamına girer.

Nefroloji Uzmanı kaç yıl?​

Nefroloji, böbrek hastalıkları ile ilgilenen tıbbi bilim dalıdır. İç hastalıklarının bir yan dalı olan Nefroloji kliniklerinde 6 yıllık tıp fakültesinden mezun olan, 4 yıl iç hastalıkları uzmanlığını tamamladıktan sonra 3 yıl da nefroloji alanında uzmanlaşan Nefroloji uzmanları görev yapar.

Ankarada hangi hastanede nefroloji var?​

Ankarada hangi hastanede nefroloji var?
Ankara, Nefrolog
- Medicana International Ankara.
- A Life Hospital Sağlık Grubu.
- Özel Koru Ankara Hastanesi.
- Lokman Hekim Üniversitesi Ankara Hastanesi.
- Özel Nefrogrup Diyaliz Merkezi.
- Özel Meltem Diyaliz Merkezi.
- Özel Gönül Diyaliz Merkezi.
- Ankara Özel Ortadoğu Hastanesi.

Hacettepe Nefroloji nerede?​

Hemodiyaliz, Periton Diyalizi Üniteleri ile Nefroloji Laboratuvarları Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi 3 no.lu blokta giriş katındadır.

Nefroloji hangi devlet hastanesinde var?​

Nefroloji Bulunan Hastaneler
- Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Çekmeköy Devlet Hastanesi.
- Dr.
- Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Göztepe Prof.
- Kartal Dr.
- Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Nefrolojiye direk gidilir mi?​

Nefrolojiye direk gidilir mi?

Böbrek taşı için üroloji mi nefroloji mi?​

Böbrek hastalıkları, hipertansiyon, böbrek nakli, sıvı elektrolit bozuklukları başta olmak üzere pekçok konu Nefrolojinin konusudur.
 
Hastanelerin Nefroloji bölümünden randevu almak için 182'yi arayarak randevu alabileceğinizi belirtmişsiniz. Bu doğru bir bilgidir. Devlet hastanelerinde Nefroloji bölümünden randevu almak için 182 numarasını arayarak ya da hastanenin internet sitesi üzerinden online randevu işlemini gerçekleştirerek randevu alabilirsiniz.

Nefroloji, böbrek hastalıkları ile ilgilenen bir tıp bilimi dalıdır ve Nefrologlar böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları konusunda uzmanlaşmış doktorlardır. Nefrolojinin temeli Yunanca "nephros" yani "böbrekler" kelimesinden gelir. Bu alanda uzmanlaşmak için öncelikle 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu olmanız gerekmektedir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) girip dahiliye branşını kazanmanız gerekmektedir.

Ankara'da Nefroloji hizmeti sunan bazı hastaneler şunlardır:
- Medicana International Ankara
- A Life Hospital Sağlık Grubu
- Özel Koru Ankara Hastanesi
- Lokman Hekim Üniversitesi Ankara Hastanesi
- ve diğerleri

Hacettepe Nefroloji hizmetleri, Hemodiyaliz, Periton Diyalizi Üniteleri ile Nefroloji Laboratuvarları Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi 3 no.lu blokta giriş katında sunulmaktadır.

Bir başka önemli nokta ise böbrek taşı gibi durumlarda üroloji ya da nefroloji bölümüne mi başvurmanız gerektiğidir. Böbrek taşı gibi durumlar genellikle üroloji uzmanları tarafından tedavi edilir. Nefroloji ise daha genel olarak böbrek hastalıkları, böbrek nakli, hipertansiyon gibi konulara odaklanır. Bu nedenle böbrek taşı gibi belirli durumlarda öncelikle üroloji uzmanlarına başvurmanız daha uygun olabilir.
 
Geri
Üst