AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
3 buçuk su bardağı taze barbunya
2 orta uzunluk havuç
1 adet patates
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz.
Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika haşlayarak altını kapatıyoruz. (normal tencerede daha uzun müddette bu süreci yapabilirsiniz. ).
Yemeklik doğranmış soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz.
Salçayı ek edip kavurarak fasulyeyi ekliyoruz.
Domates sosu, baharatları ve şekeri ekleyip kavurarak suyu ek ediyoruz.
Küp küp doğranmış hafif kızarttığımız patates ve havucu defne yaprağıyla ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (isteğe nazaran kızartmadan da ekleyebilirsiniz. )
Dinlendikten sonra servis ediyoruz.
Lokum kıvamında lezzetli bir zeytinyağlı yemek kesinlikle taze barbunya ile denemenizi tavsiye ederim.

Deneyeceklere afiyet olsun .

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst