SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
3 buçuk su bardağı taze barbunya
2 orta uzunluk havuç
1 adet patates
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz.
Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika haşlayarak altını kapatıyoruz. (normal tencerede daha uzun müddette bu süreci yapabilirsiniz. ).
Yemeklik doğranmış soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz.
Salçayı ek edip kavurarak fasulyeyi ekliyoruz.
Domates sosu, baharatları ve şekeri ekleyip kavurarak suyu ek ediyoruz.
Küp küp doğranmış hafif kızarttığımız patates ve havucu defne yaprağıyla ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (isteğe nazaran kızartmadan da ekleyebilirsiniz. )
Dinlendikten sonra servis ediyoruz.
Lokum kıvamında lezzetli bir zeytinyağlı yemek kesinlikle taze barbunya ile denemenizi tavsiye ederim.
Deneyeceklere afiyet olsun .
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 buçuk su bardağı taze barbunya
2 orta uzunluk havuç
1 adet patates
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz.
Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika haşlayarak altını kapatıyoruz. (normal tencerede daha uzun müddette bu süreci yapabilirsiniz. ).
Yemeklik doğranmış soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz.
Salçayı ek edip kavurarak fasulyeyi ekliyoruz.
Domates sosu, baharatları ve şekeri ekleyip kavurarak suyu ek ediyoruz.
Küp küp doğranmış hafif kızarttığımız patates ve havucu defne yaprağıyla ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (isteğe nazaran kızartmadan da ekleyebilirsiniz. )
Dinlendikten sonra servis ediyoruz.
Lokum kıvamında lezzetli bir zeytinyağlı yemek kesinlikle taze barbunya ile denemenizi tavsiye ederim.
Deneyeceklere afiyet olsun .
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı