Nefis Yemek Tarifleri Kuşbaşılı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nefis Yemek Tarifleri Kuşbaşılı Pide İçi Nasıl Hazırlanır? Kuşbaşılı pide yapmak için öncelikle hamurunu yoğurun. Un, su, maya, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın. Kuşbaşı etleri bir tavada soteleyin. Soğanları doğrayın ve etlerin üzerine ilave edin. Baharatlarını da ekleyip kavurun. Mayalanan hamuru ikiye bölün ve yuvarlak şekil verin. İç harcı hamurun üzerine yayın ve kenarlarını kapatın. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Nefis Yemek Tarifleri Kuşbaşılı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?​

Nefis Yemek Tarifleri’nde kuşbaşılı pide içi yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: kırmızı et (dana veya kuzu kuşbaşı), soğan, sivri biber, domates, sarımsak, tuz, kara biber, pul biber ve zeytinyağı.
İlk olarak, bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun. Ardından, kuşbaşı etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
Sonra, doğranmış sivri biberleri ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın. Tüm malzemeler iyice karıştığında ocaktan alın.
Şimdi, kuşbaşılı pide içini kullanmak için hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Hamur hazırlandıktan sonra, üzerine kuşbaşılı iç harcınızı yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen pideyi dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Unutmayın, kuşbaşılı pide içini isteğe bağlı olarak baharatlarla zenginleştirebilir veya kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Nefis Yemek Tarifleri Kuşbaşılı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?​

Nefis Yemek Tarifleri Kuşbaşılı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?
Kuşbaşı etler sote edilir ve baharatlar eklenir.
Soğanlar doğranır ve ete eklenir.
Biberler ve domatesler doğranır ve karışıma eklenir.
Pide hamuru hazırlanır ve iç malzemesi üzerine eklenir.
Üzerine kaşar peyniri serpilir ve fırında pişirilir.


Yemek tarifindeki kuşbaşı etler sote edilir ve baharatlar ile tatlandırılır.
Doğranmış soğanlar ete eklenerek kavrulur.
Yemek için doğranmış biberler ve domatesler de karışıma eklenir.
Pide hamuru hazırlanır ve iç malzemesi olarak kullanılır.
Pidenin üzerine serpilen kaşar peyniri fırında eritilir ve pide pişirilir.
 
Geri
Üst