AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nefis Sebzeli Et Haşlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nefis Sebzeli Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
800 gram kemikli et (Ben süt dana kulandım)
4-5 patates orta uzunluk patates yada benim üzere 10 küçül patates
2-3 adet orta uzunluk havuç
3 adet soğan
1-2 diş sarımsak
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limonun suyu
Maydanoz

Nefis Sebzeli Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti yıkayıp üzerine suyu ekleyip ister düdüklü tencerede isterseniz de geniş bir tencerede haşlamaya bırakın. Ben düdüklü tencere kulandım.
Sebzelerin kabuklarını soyun küçükse patatesleriniz tüm kalasın orta boysa ikiye kesin. Havuçları da fotoda ki üzere iri iri kesin. Sarımsakları dilim dilim doğrayın.
Soğanlarınız benimki üzere olağan soğansa ikiye kesin, arpacık soğan varsa tümde olur.
Etimiz haşlanınca etini bir tabağa alın ve suyunu süzün.
Geniş bir tencereye yağı alıyoruz ve zerzevatları biraz kavuruyoruz, daha sonra unu ekleyip, sebzelere birlikte kavuralım 1-2 dakika. Soğanı bence en son yani undan evvel ekleyin.
Daha sonra etin suyunu ekleyin, baharatları ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşamaya başlayınca biraz daha küçülttüğünüz etleride ekleyin. Bir taşım da birlikte pişsin.
En son olarak limonun suyunu ekleyin altını kapatın. Servis ederken de limon ve kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Nefis Sebzeli Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst