SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan (rende)
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Sosu için;
2 adet orta uzunluk domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tereyağı
Tuz
1 fiske dağ kekiği
Püresi için;
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle, püre için patates soyulur, dörde bölünerek haşlamaya bırakılır.
Başka yandan köfte materyalleri yoğurularak biçim verilir, kızdırılmış tavada artlı önlü kızartılır.
Kızaran köfteler bir tabağa alınır.
Rendelenmiş domates ve salça tavadaki yağda çevrilir.
1 çay bardağı su ek edilerek pişirilir.
Köfteleri ek edilir ve ocağın altı kapatılır.
Pişen patatesin fazla suyu süzülerek, başka materyalleri katılır ve eziciyle püre haline getirilir. Şayet püreniz koyu olduysa, biraz daha süt eği yapılabilir.
Servis tabağına püre yayılır, üzerine soslu köfte konulur ve sıcak servis edilir.
Deneyen herkese, afiyet olsun.
Köftesi için;
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan (rende)
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Sosu için;
2 adet orta uzunluk domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tereyağı
Tuz
1 fiske dağ kekiği
Püresi için;
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle, püre için patates soyulur, dörde bölünerek haşlamaya bırakılır.
Başka yandan köfte materyalleri yoğurularak biçim verilir, kızdırılmış tavada artlı önlü kızartılır.
Kızaran köfteler bir tabağa alınır.
Rendelenmiş domates ve salça tavadaki yağda çevrilir.
1 çay bardağı su ek edilerek pişirilir.
Köfteleri ek edilir ve ocağın altı kapatılır.
Pişen patatesin fazla suyu süzülerek, başka materyalleri katılır ve eziciyle püre haline getirilir. Şayet püreniz koyu olduysa, biraz daha süt eği yapılabilir.
Servis tabağına püre yayılır, üzerine soslu köfte konulur ve sıcak servis edilir.
Deneyen herkese, afiyet olsun.